Grb

U petak, 19. svibnja 2023. godine s početkom u 18:00 sati u službenim prostorijama "Sindikata metalaca" u Slavonskom Brodu održana je 2. sjednica Izvršnog odbora Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Na sjednici su nazočili: Zdravko Kamenjaš, Martin Živić, Željko Sekulić, Tomislav Rajh, Ivica Franjić i Vlatko Krznarić, dok su svoj izostanak opravdali: Miroslav Matić, Ivica Đaković i Vlado Radošić.

Sjednicom je predsjedavao Vlatko Krznarić, koji je u skladu s ranije usvojenim dnevnim redom podnio detaljno izvješće o radu i provedenim aktivnostima od mjeseca siječnja sve do svibnja 2023.g., te detaljno financijsko izvješće o poslovanju udruge u prvih pet mjeseci 2023. godine, koja su nakon kraće rasprave jednoglasno usvojena.

Temeljem odredbi Statuta, Izvršni odbor je u članstvo udruge primio 1 novog člana. Raspravljalo se potom o terminu održavanja redovne Izvještajne skupštine, koja će biti održana početkom mjeseca lipnja 2023.g. Usvojena je zatim Odluka kojom će predstavnici udruge u subotu 20. svibnja 2023.g. skromno obilježiti 17. obljetnicu osnutka UHBDRP BPŽ polaganjem cvijeća ispred zgrade PU brodsko-posavske na spomeniku poginulim hrvatskim policajcima u Domovinskom ratu.

U nadolazećem razdoblju, članovi udruge će sudjelovati u ponedjeljak 29.05.2023.g. na 2. Memorijalnim sportskim susretima "Šimo Đamić 2023." u organizaciji Udruge Specijalne jedinice policije u obrani Domovine MUP-a RH Slavonski Brod - SJP "ŠAP", dok će u subotu 17. lipnja 2023.g. u Gromačniku sudjelovati na Memorijalnom malonogometnom turniru veterana "Miro i Damir" u sklopu obilježavanja 32. obljetnice osnutka 108. bgrigade ZNG.

Donesena je također Odluka temeljem koje će se i ove godine organizirati odlazak i sudjelovanje malonogometne momčadi udruge na 27. po redu Memorijalnom turniru "Josip Jović", koji će biti održan krajem mjeseca srpnja 2023.g. u Aržanu.