Klakar 01Prestavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije i Udruge Specijalne jedinice policije "Šimini Anđeli Pakla" nazočili na svečanom obilježavanju Dana Općine Klakar

Svečanost obilježavanja Dana općine Klakar započela je 26. lipnja 2024.g. polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Ruščici kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja općine Klakar. Vijence su položili izaslanik predsjednika Vlade RH i ministra obrane, general Željko Živanović, čelništvo općine, predstavnici Brodsko-posavske županije, predstavnici Policijske uprave Brodsko-posavske, te predstavnici udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Nakon polaganja vijenaca i odavanja zahvale poginulim herojima Domovinskog rata, svečano je otvoren Trg dr. Franje Tuđmana u Ruščici. Počast je potom odana u Gornjoj Bebrinikod spomenika Šimi Đamićulegendarnom zapovjedniku Specijalne jedinice policije poznatije kao „Šimini Anđeli Pakla“, nakon čega je služena sveta misa u crkvi u Klakaru.

Dostojansveno je bilo na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća, a općinska dvorana bila je popunjena s gostima, mještanima i predstavnicima medija, pred kojima je himnu "Lijepa naša" otpjevao mladi Marin Matković čime je sve prisutne zadivio, kao i izvedbom "Ode slobode".

Prisutnima su se potom obratili predsjednik Općinskog vijeća Ivica Lucić i načelnik općine Tomislav Pendić, koji su govorili o izazovima s kojima se suočavalo Općinsko vijeće i načelnik, te rezultatima koji su postignuti u općini Klakar, u sva četiri naselja, Ruščici, Gornjoj Bebrini, Klakaru i Donjoj Bebrini. Prigodno su se obratili u ime Brodsko-posavske županije pročelnik Željko Burazović i general Željko Živanovićizaslanik predsjednika Vlade RH i ministra obrane.

Potom su dodijeljena priznanja Općine Klakar za izniman doprinos i nesebičnu požrtvovanost u Domovinskom ratu. Priznanja su dodijeljena Iliji Majićuumirovljenom brigadiru HV-a, te posthumno brigadnom generalu Josipu Zvirotiću i pukovniku Šimi Đamiću čija su priznanja uručena njihovim obiteljima. U ime svih zahvalio se brigadir Ilija Majić koji je istaknuo da je važna vrijednost u radu čelništva Općine što njeguju nezaborav, kao trajnu vrijednost i polog za bolju budućnost.

Klakar 02

Klakar 03

Klakar 04

Klakar 05

Klakar 06

Klakar 07

Klakar 01