borovo 12 redarstvenikaPrisjećamo ih se s tugom i ponosom, iskazujući im zahvalnost za njihovu hrabrost i žrtvu u obrani domovine, a u mislima i molitvama smo s njihovim obiteljima, kojima odajemo priznanje za njihovu bol i patnju zbog gubitka najmilijih

Stipan Bošnjak, Luka Crnković, Josip Culej, Mladen Čatić, Janko Čović, Zoran Grašić, Antun Grbavac, Željko Hrala, Zdenko Perica, Marinko Petrušić, Mladen Šarić i Ivica Vučić – hrvatski su redarstvenici mučki ubijeni 2. svibnja 1991. u Borovu Selu.

Prisjećamo ih se s tugom i ponosom, iskazujući im zahvalnost za njihovu hrabrost i žrtvu u obrani domovine, a u mislima i molitvama smo s njihovim obiteljima, kojima odajemo priznanje za njihovu bol i patnju zbog gubitka najmilijih.

Nakon Pakraca i Plitvica, masakr u Borovu Selu koji su počinili srpski pobunjenici i ekstremisti u velikoj je mjeri odredio daljnji tijek događaja te kao takav trajno ostaje zabilježen u našoj povijesti i kolektivnoj svijesti hrvatskoga naroda.

Neka nam naše žrtve budu trajna inspiracija i uzor kako bismo na čvrstim temeljima naše slavne, ali i bolne prošlosti zajedno gradili bolju budućnost, a našim hrabrim redarstvenicima neka je vječna hvala i slava!

borovo 12 redarstvenika