Redovna IZBORNA SKUPŠTINA održana je 12. svibnja 2022. u Slavonskom Brodu.

Na redovnoj Izbornoj skupštini održanoj 12. svibnja 2022. u Slavonskom Brodu na dužnost predsjednika udruge u mandatnom razdoblju 2022.–2026. izabran je VLATKO KRZNARIĆ iz Starog Topolja, hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata od 1990. godine.


IZVANREDNA SKUPŠTINA održana je 9. siječnja 2019. u Slavonskom Brodu.

Na Izvanrednoj skupštini održanoj 9. siječnja 2019. u Slavonskom Brodu na dužnost predsjednika udruge u dijelu mandatnog razdoblja (nastavlja započeti mandat prethodnog predsjednika) 2019.–2022. izabran je VLATKO KRZNARIĆ iz Starog Topolja, hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata od 1990. godine.


Redovna IZBORNA SKUPŠTINA održana je 20. svibnja 2014. u Slavonskom Brodu.

Na redovnoj Izbornoj skupštini održanoj 20. svibnja 2014. u Slavonskom Brodu na dužnost predsjednika udruge u mandatnom razdoblju 2014.–2018. izabran je ŽELJKO GOLUBIČIĆ, hrvatski branitelj iz Slavonskog Broda.

Dužnost predsjednika udruge obnaša i u dijelu slijedećeg mandata 2018.–2019., nakon čega iz osobnih razloga podnosi neopozivu ostavku na dužnost predsjednika udruge. Sukladno Statutu odmah je sazvana Izvanredna skupština na kojoj su provedeni izbori za izbor novog predsjednika, te svih ostalih dužnosnika i Tijela udruge.


OSNIVAČKA SKUPŠTINA održana je 20. svibnja 2006. u Novoj Gradiški.

Na Osnivačkoj skupštini održanoj 20. svibnja 2006. u Novoj Gradiški na dužnost predsjednika udruge u mandatnom razdoblju 2006.–2010. izabran je ZVONKO ČULINA, hrvatski branitelj iz Nove Gradiške, koji dužnost predsjednika obnaša i u slijedećem mandatnom razdoblju 2010.–2014.


RIJEČ PREDSJEDNIKA UHBDRP BPŽ

Poštovane članice i članovi!

U suradnji sa članovima Izvršnog odbora i ostalim Tijelima, te članicama i članovima Udruge, nastavljamo s predanim radom. Trudit ćemo se poboljšati dosadašnji rad i podići ga na još višu razinu, uz pomoć, zalaganje i suradnju svih Vas.

Provodit ćemo i realizirati sve ideje, planove i ciljeve planirane u ovom mandatnom razdoblju. Neprekidno ćemo raditi na promicanju istine i temeljnih vrijednosti obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata, te očuvanju digniteta svih hrvatskih branitelja.

Zalagat ćemo se za ravnopravnost svih članova naše Udruge, kao i za očuvanje ugleda i dostojanstva svakog pojedinca. Radit ćemo i dalje na promicanju istine i vrijednosti Domovinskog rata, a posebice na isticanju značaja, doprinosa i uloge pripadnika MUP-a RH tijekom stvaranja i obrane Domovine od srbočetničkog agresora.

Nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti svoje suborce koji su tijekom obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata položili svoje živote za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.