Vukovar 2019 1Mirno i dostojanstveno obilježena je 28. obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu 1991. godine.

Središnji dio programa „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“ započeo je u 10:00 sati u dvorištu Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana gdje je komemoracijski program vodio glumac Darko Milas, a pjesmom ga je dostojanstveno uveličala Klapa „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice.

Po završetku prigodnog programa, formirana je "Kolona sjećanja" koju su i ove godine predvodili hrvatski branitelji Vukovara zajedno s članovima obitelji poginulih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara. Potom su se Koloni sjećanja priključivali ostali građani skupa s predstavnicima državnih, regionalnih i lokalnih vlasti. Među mnogobrojnim hrvatskim braniteljima iz cijele Republike Hrvatske u "Koloni sjećanja" su sudjelovali i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Vukovar 2019 1

Vukovar 2019 2