fixed background image joomla

Članovi UHBDRP BPŽ u Oriovcu nazočili na svečanom obilježavanju Dana hrvatske policije

dan policije 2019 01U četvrtak 19. rujna 2019., u Oriovcu je u organizaciji PU brodsko-posavske svečano obilježen Dan hrvatske policije na kojem je uz mnogobrojne goste i uzvanike, nazočilo i izaslanstvo Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije u sastavu: dopredsjednik Zlatan Jerković, tajnik Ivica Franjić, te članovi Zoran Džeba i Zvonko Tolić

Svečanost obilježavanja Dana hrvatske policije započela je polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, nakon čega su svi posjetitelji mogli pogledati izložbu i prezentaciju policijske opreme, tehnike i vozila, a potom i pokaznu vježbu Interventne jedinice policije PU brodsko-posavske, dok je za kraj u Društvenom domu Oriovac uprilićen je prigodni svečani program.

Opširnije...

Svečano obilježen Dan hrvatskih branitelja BPŽ

dan hb 2019 26U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ, svečano obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije, započelo je u petak, 13. rujna 2019. prigodnim programom u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod, gdje je prezentirana povjesnica postrojbi PZO-a Slavonskog Broda nakon čega je prikazan dokumentarni film "Most". Uslijedilo je potom predstavljanje knjige "Dnevnik jednog tenkista" autora Ante Andrijanića, dok su posjetitelji mogli pogledati i ranije postavljenu izložbu ratne fotografije.

Srednišnji dio obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije, započeo je u subotu, 14. rujna 2019. u jutarnjim satima, kada je otvorena likona kolonija, na kojoj su sudjelovali članovi KLD "Berislavić" iz Slavonskog Broda. Od 9:00 sati, svi posjetitelj su mogli pogledati cjelodnevno izložbu naoružanja i opreme Hrvatske vojske, a događaj je upotpunio slijetanje dva helikoptera HRZ-a.

Istovremeno, na šetalištu pokraj Save je održano natjecanje braniteljskih udruga u kuhanju čobanca, dok je svečanost polaganja vijenaca započela u 10:30 sati, nakon čega je služena misa zadušnica u kapeli sv. Ane u brodskoj tvrđavi. Nakon mise je u Glazbenoj školi održana svečana akademija, te je po završetku iste uslijedio zajednički svečani ručak za sve goste i posjetitelje u šatoru podignutom ispred KKD "Ivana Brlić Mažuranić", gdje je ujedno održan i prigodni kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili mnogobrojni KUD-ovi, pjevačke skupine i tamburaški sastavi.

Opširnije...