fixed background image joomla

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u Slavonskom Brodu

Vukovar SBZa sve građane Brodsko-posavske županije koji nisu u mogućnosti 18. studenog 2019. sudjelovati u "Koloni sjećanja" u Vukovaru

U suradnji s Odjelom za društvene djelatnosti Grada Slavonskog Broda i Udruge civilnih žrtava Domovinskoga rata i ove godine planiramo zajedno obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. g. i to na sam dan, a ne u predvečerje kao prijašnjih godina, radi nedjeljnoga rasporeda u župi, te veće mogućnosti uključivanja školske djece i drugih vjernika i građana.

Stoga će obilježavanje u Slavonskom Brodu biti u ponedjeljak, 18.11.2019. po slijedećem rasporedu:

16:30 sati - molitva krunice u tvrđavskoj kapeli;

17:00 sati - sv. misa za sve žrtve Vukovara i Domovinskoga rata u tvrđavskoj kapeli;

Nakon mise oko 17:45 sati ispred kapele - molitva za sve žrtve Domovinskog rata i nakon toga polaganje lampiona duž Vukovarske ulice u Slavonskom Brodu.

Mnogi će toga dana biti u Vukovaru, no svi oni koji su kod kuće bit će u duhu s njima i ovaj vrijedni spomen će obilježiti u našem gradu. Lijepo je pozvati vjernike i građane da upale lampione u svojim prozorima u znak zajedništva i spomena na žrtvu Vukovara i sve žrtve Dom. rata. Biskupi su i ove godine pozvali da zvona na našim crkvama, koje ih imaju, zvone u 18:11 sati i pozovu nas na molitvu.

Želeći da i ove godine dostojanstveno i kršćanski obilježimo ovaj dan, srdačno pozdravljam, Ivan Lenić, župnik i dekan.

Opširnije...

Otklonjeni problemi u radu službene web stranica UHBDRP BPŽ

Web stranicaTijekom današnjeg dana, 30. listopada 2019. naša web stranica je bila privremeno nedostupna za korištenje radi redovitog održavanja, otklanjanja poteškoća u radu i preseljenja na novi server.

Na ovaj korak smo se odlučili iz razloga što smo zadnjih dana uočili učestale probleme u radu naše službene web stranice: udruga-policije-bpz.hr, uzrokovanih raznim tehničkim poteškoćama i nedostatcima, te smo stoga bili prisiljeni preseliti kompletan sadržaj na novi server. Ponovo smo u funkciji, a svoje prijedloge i primjedbe i dalje nam možete slati putem službene e-mail adrese: udrugapolicijebpz@gmail.com.

Opširnije...

Blagdan Svih svetih i obilježavanje Dušnog dana

SVIJECAU skladu s tradicijom štovanja blagdna Svih svetih i obilježavanja Dušnog dana, te prisjećanja na sve pokojnike i ove godine na dostojan način prisjetit ćemo se svih poglnulih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata.

Prema Odluci o obilježavanju Dana Svih svetih i Dušnog dana Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova RH, svečanost polaganja vijenaca bit će održana u četvrtak 31. listopada 2019. s početkom u 11:00 sati kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu.

Sveta misa za spomen svih vjernih mrtvih služit će se na Dušni dan, u subotu 2. studenog 2019. s početkom u 9:00 sati na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu. Pozivamo Vas da Vašom nazočnošću sudjelujete u ovim svečanostima u spomen na sve naše pokojne.

Opširnije...

U Tomici održana Izvještajna godišnja skupština KUPIDR BPŽ

Gudisnja KUPIDR 2019 1Temeljem Odluke Izvršnog odbora, delegati UHBDRP BPŽ Vlatko Krznarić, Ivica Franjić, Zoran Džeba, Saša Kolar i Milan Cindrić nazočili su na Izvještajnoj skupštini Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije

U petak 25. listopada 2019. s početkom u 17:00 sati, u Tomici je održana redovna Izvještajna godišnja skupština KUPIDR BPŽ, koju je nakon intoniranja himne otvorio predsjednik Branko Cindrić, nakon čega je minutom tišine odana počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Izabrano su potom Radna tijela skupštine: Radno predsjedništvo u sastavu Vlatko Krznarić, predsjednik, te članovi Paula Vdovjak i Ivo Đogaš, za zapisničara je izabran Anto Bošnjak, za predsjednika Verifikacijskog povjerenstva je izabran Ivan Begić, a za ovjerovitelje zapisnika su izabrani Srećko Kavka i Ivo Đogaš.

Potom je usvojen cjeloviti Dnevni red, nakon čega je podneseno i usvojeno izvješće Verifikacijskog povjerenstva kojim je konstatirano kako je nazočan dovoljan broj delegata za donošenje pravovaljanih odluka.

Opširnije...

U Sikirevcima održana redovna sjednica Izvršnog odbora Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ

3 sjednica 1U Sikirevcima je 24. listopada 2019. u službenim prostorijama Općine Sikirevci s početkom u 17:30 sati održana redovna sjednica Izvršnog odbora Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, kojoj je domaćin bio član Izvršnog odbora Martin Živić u suradnji s Općinom Sikirevci i načelnikom Josipom Nikolićem.

Sjednici su nazočili svi članovi Izvršnog odbora: predsjednik Vlatko Krznarić, dopredsjednici Miroslav Matić i Zlatan Jerković, tajnik Ivica Franjić, blagajnik Tihomir Čengić, Zdravko Kamenjaš, Martin Živić, Vlado Radošić i Ivica Đaković, te administrativno-poslovna tajnica Dubravka Kovačić, dok su u svojstvu gostiju sjednici nazočili članovi Udruge Zoran Džeba i Saša Kolar, te načelnik Općine Sikirevci Josip Nikolić i načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić.

Tijekom sjednice je podneseno i usvojeno izvješće o dosadašnjim provedenim planskim aktivnostima u kojem je istaknuto kako je Udruga od zadnje održane sjednice sudjelovala u 32 razne aktivnosti s ukupno 337 članova, te je ovom prigodom istaknuta izuzetno odlična suradnja s PU brodsko-posavskom i njenim načelnikom Antunom Valićem, kao i sa svim njegovim suradnicima.

Opširnije...