fixed background image joomla

Blagdan Svih svetih i obilježavanje Dušnog dana

SVIJECAU skladu s tradicijom štovanja blagdna Svih svetih i obilježavanja Dušnog dana, te prisjećanja na sve pokojnike i ove godine na dostojan način prisjetit ćemo se svih poglnulih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata.

Prema Odluci o obilježavanju Dana Svih svetih i Dušnog dana Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova RH, svečanost polaganja vijenaca bit će održana u četvrtak 31. listopada 2019. s početkom u 11:00 sati kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu.

Sveta misa za spomen svih vjernih mrtvih služit će se na Dušni dan, u subotu 2. studenog 2019. s početkom u 9:00 sati na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu. Pozivamo Vas da Vašom nazočnošću sudjelujete u ovim svečanostima u spomen na sve naše pokojne.

Opširnije...

U Tomici održana Izvještajna godišnja skupština KUPIDR BPŽ

Gudisnja KUPIDR 2019 1Temeljem Odluke Izvršnog odbora, delegati UHBDRP BPŽ Vlatko Krznarić, Ivica Franjić, Zoran Džeba, Saša Kolar i Milan Cindrić nazočili su na Izvještajnoj skupštini Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije

U petak 25. listopada 2019. s početkom u 17:00 sati, u Tomici je održana redovna Izvještajna godišnja skupština KUPIDR BPŽ, koju je nakon intoniranja himne otvorio predsjednik Branko Cindrić, nakon čega je minutom tišine odana počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Izabrano su potom Radna tijela skupštine: Radno predsjedništvo u sastavu Vlatko Krznarić, predsjednik, te članovi Paula Vdovjak i Ivo Đogaš, za zapisničara je izabran Anto Bošnjak, za predsjednika Verifikacijskog povjerenstva je izabran Ivan Begić, a za ovjerovitelje zapisnika su izabrani Srećko Kavka i Ivo Đogaš.

Potom je usvojen cjeloviti Dnevni red, nakon čega je podneseno i usvojeno izvješće Verifikacijskog povjerenstva kojim je konstatirano kako je nazočan dovoljan broj delegata za donošenje pravovaljanih odluka.

Opširnije...

U Sikirevcima održana redovna sjednica Izvršnog odbora Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ

3 sjednica 1U Sikirevcima je 24. listopada 2019. u službenim prostorijama Općine Sikirevci s početkom u 17:30 sati održana redovna sjednica Izvršnog odbora Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, kojoj je domaćin bio član Izvršnog odbora Martin Živić u suradnji s Općinom Sikirevci i načelnikom Josipom Nikolićem.

Sjednici su nazočili svi članovi Izvršnog odbora: predsjednik Vlatko Krznarić, dopredsjednici Miroslav Matić i Zlatan Jerković, tajnik Ivica Franjić, blagajnik Tihomir Čengić, Zdravko Kamenjaš, Martin Živić, Vlado Radošić i Ivica Đaković, te administrativno-poslovna tajnica Dubravka Kovačić, dok su u svojstvu gostiju sjednici nazočili članovi Udruge Zoran Džeba i Saša Kolar, te načelnik Općine Sikirevci Josip Nikolić i načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić.

Tijekom sjednice je podneseno i usvojeno izvješće o dosadašnjim provedenim planskim aktivnostima u kojem je istaknuto kako je Udruga od zadnje održane sjednice sudjelovala u 32 razne aktivnosti s ukupno 337 članova, te je ovom prigodom istaknuta izuzetno odlična suradnja s PU brodsko-posavskom i njenim načelnikom Antunom Valićem, kao i sa svim njegovim suradnicima.

Opširnije...

Održan 1. memorijal "Šimo Đamić 2019."

1 memorijal 1U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave brodsko-posavske, održano je natjecanje policijskih službenica i službenika Ministarstva unutarnjih poslova, pod nazivom 1. memorijal „Šimo Đamić“. Natjecanje je provedeno u vremenu od 15. do 17. listopada, s posvetom i sjećanjem na legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske, Šimu Đamića.

Ministarstvo unutarnjih poslova, danas je po prvi puta dobilo najspremniju pripadnicu policajku i najspremnijeg pripadnika policajca. U natjecanju su sudjelovala 42 natjecatelja, od kojih 40 policajaca i 2 policajke, koji su prošli razne discipline i zahtjevne kvalifikacije (veslanje kanuom, gađanje iz kratkog naoružanja i jurišne puške, testiranje – provjera znanja iz domene policijskog posla i dr.). Stazu dugačku 25 km, sa startom na Sovskom jezeru, preko obronaka Dilja, do cilja u Tomici, prošli su neprekidnim kretanjem uz kompas i zemljovid (trčanjem ili hodanjem), noseći opremu i pušku, izvršavajući složene zadaće, kao što su alpinizam, orijentacija u prostoru, prelazak mreže pod zaštitnom opremom, bacanje dimne bombe, te prelazak vodene prepreke.

Svečani i završni program upriličen je na cilju u Tomici, kojom prilikom su brojni posjetitelji imali priliku vidjeti skok padobranske ekipe - pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko sa zastavom Republike Hrvatske, kao i atraktivnu pokaznu vježbu pitomaca Policijske Akademije, nastup policijske klape Sveti Matej iz Bjelovara, uz sjajne moderatorske tekstove u izvedbi Sandre Veber i Krešimira Šimića.

Opširnije...

Zanimljive fotke

Članarina za 2020.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice

Brojač posjeta