fixed background image joomla

Glazbeno-scenska predstava i izložba ratnih fotografija dragovoljaca HOS-a "BITKA ZA VUKOVAR" u Podvinju

podvinje 2016 238U srijedu 10. veljače 2016. u posjetiteljima prepunom domu "Kralja Zovnimira" u Podvinju, u organizaciji Mjesnog odbora Podvinje i KUD-a "Podvinje", a na inicijativu Zdravka Sajferta, člana Udruge 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod, s početkom u 19:00 sati održana je Glazbeno-scenska predstava i izložba ratnih fotografija dragovoljaca HOS-a "BITKA ZA VUKOVAR - KAKO SMO BRANILI GRAD I HRVATSKU", te su predstavljene dvije knjige "58" HOS U OBRANI VUKOVARA I BOGRADNOVACA, autora Damira Markuša i "NE PLAČI, MOJ DOBRI ANĐELE", autora Damira Plavšića.

Glazbeno-scenskoj predstavi nazočili su mnogobrojni predstavnici društveno-političkog života, te članovi braniteljskih udruga s područja Brodsko-posavke županije proisteklih iz Domovinskog rata, među kojima su bili i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ u sastavu: Željko Golubičić, Vlatko Krznarić, Zdravko Kamenjaš, Katica Golubičić, Josip Ivanković, Zorkan Pavković, Ivan Došlić i Josip Plazibat.

Tijekom večeri posjetitelji su imali priliku pogledati ratne fotografije dragovoljaca HOS-a, te poslušati ulomke iz knjiga oba autora, dok su vrlo bogatim kulturno-umjetničkim programom ovaj događaj svojim izvedbama slavonskim pjesama i plesova upotpunili članovi KUD-a "PODVINJE" iz Podvinja.

Na samom kraju predstave izvedene su dvije prekrasne domoljubne pjesme, "Croatio iz duše te ljubim" i "Lijepa li si", koje su vrlo emotivno s ponekom suzom u oku zapjevali svi nazočni posjetitelji, autori knjiga i članovi KUD-a "Podvinje".

Opširnije...

Udruga donirala medicinski krevet teško oboljelom dječaku

donacija kreveta 04Početkom siječnja ove godine, za pomoć nam se obratila gđa. Jasminka Žužić, predsjednica Udruge roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti "Hrabro dijete" iz Nove Gradiške, sa zamolbom za donaciju medicinskog kreveta, koji je prijeko potreban kao medicinsko pomagalo pri liječenju mldb. Gabrijela Krizmanića (17 god.) iz Gornjih Bogićevaca.

Gabrijel boluje od zloćudne novotvorine mozga, a nakon višemjesečnog bolničkog liječenja, privremeno je otpušten na kućnu njegu uz česte odlaske u Zagreb na terapiju. Živi u kućanstvu s bolesnom majkom i teško bolesnim ocem, hrvatskim braniteljem u invalidskoj mirovini, koji je prije 10 godina imao moždani udar i ovisi o pomoći i njezi drugih, te sa bratom Mariom (20 god.), kojem je zbog bolesti roditelja i njihove nemogućnosti vođenja brige o Gabrijelu, Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška, dodijelio status njegovatelja.

Obitelj živi od očeve vrlo skromne invalidske mirovine (2.500,00 kn) i naknade koju prima Mario u svojstvu njegovatelja teško bolesnog brata Gabrijela.

Odmah pošto je UHBDRP BPŽ zaprimila zamolbu i apel za pomoć od strane Udruge "Hrabro dijete", Katica Golubičić, pridružena članica naše Udruge krenula je u potragu za prijeko potrebnim medicinskim krevetom. U vrlo kratkom vremenu, kontaktirala je mnogobrojne potencijalne sponzore, no kako je cijena medicinskog kreveta inače previsoka, činilo se u početku kako neće uspjeti naći sponzora.

Ostala je na kraju još samo jedna mogućnost, kontaktirati gosp. Matu Zebu iz Laupheima u Njemačkoj, koji se već ranije u svojstvu podupirajućeg člana naše Udruge, rado i nesebično odazivao ovakvim humanitarnim akcijama za pomoć teškom oboljelim hrvatskim braniteljima, te stradalima u poplavama na području Gunje.

Opširnije...

UDRUGE BRANITELJA ZAHTIJEVAJU: Vlado Marić treba biti na visokoj funkciji u Ministarstvu branitelja

Vlado M„S obzirom da smo dali ogroman doprinos u Domovinskom ratu smatramo da imamo apsolutno pravo u smislu pronalaženja najboljih rješenja za hrvatske branitelje, predložiti gore navedenu osobu kao naš izbor".

Najznačajnije Udruge hrvatskih branitelja proizišlih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, kao i Udruga ratnih pripadnika ATJ Lučko 90. dali su punu podršku umirovljenom bojniku Vladi Mariću za imenovanje na neku od visokih dužnosti u Ministarstvu branitelja.

Vlado Marić je, podsjetimo, 2014. godine dao ostavku na mjesto predsjednika Savjeta za ratne veterane Domovinskog rata i člana Državnog povjereništva za vojna odlikovanja predsjednika Republike Hrvatske gdje je pristupio 2010. godine. U pismu predsjedniku Josipoviću Marić je napisao tadašnjem predsjedniku da ostavku podnosi jer “nije naišao na razumijevanje i shvaćanje biti problema koji su od vitalne važnosti za hrvatske branitelje”.

Opširnije...

Vrlo dobra posjećenost i čitanost naše web stranice

PosjetePoštovani članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, dragi hrvatski branitelji i štovani posjetitelji naše web stranice!

Nakon što je Izvršni odbor UHBDRP BPŽ krajem prošle godine donio odluku o redizajniranju naše web stranice, pristupili smo poslu i u vrlo kratkom vremenu pokrenuli smo redizajniranu web stranicu početkom prosinca prošle godine.

Web stranica je osim novog vizualnog izgleda, dobila i daleko kvalitetnija tehnička i sigurnosna rješenja, a što je svakako najbitnije, redovito ju ažuriramo i popunjavamo novim vijestima o životu, radu i aktivnostima naše Udruge, kojih u proteklo vrijeme zahvaljujući svim našim članovima ima jako puno.

Dokaz tomu je i vrlo dobra posjećenost naše web stranice, o čemu govore statistički podaci s našeg servera, tako da u ovom trenutku imamo posjećenost preko 120 pregleda dnevno, što dovoljno govori o velikoj zainteresiranosti članova naše Udruge i hrvatskih branitelja općenito za pitanja i aktivnosti kojima se bavimo.

Nastavljamo i dalje s našim planiranim aktivnostima, a Vi nas i dalje redovito čitajte. Živjeli!

Opširnije...

Podrška Z1 i Marku Juriču: Deset tisuća branitelja u Zagrebu protiv sulude odluke Mirjane Rakić

b5HVIDR-a Grada Zagreba rata organizirala je prosvjedni skup u znak potpore televiziji Z1 televiziji i novinaru Marku Juriču. Na prosvjedu se, po procjeni organizatora, okupilo oko 10.000 branitelja

Prosvjed je počeo ispred braniteljskog šatora u Savskoj ulici, a u podne su krenuli prema Agenciji za elektroničke medije u Jagićevoj ulici, gdje stoluje Mirjana Rakić.
Privremeno oduzimanje koncesije Z1 televiziji započelo je 26. siječnja u ponoć, odlučilo je Vijeće, koje je tog nakladnika odlučilo kazniti zbog kršenja Zakona o elektroničkim medijima.

Okupljenima su se, među ostalima, obratili Ante Tandara, čelnik HVIDR-e i novinar Velimir Bujanec, Mirjanu Rakić, predsjednicu Vijeća za elektroničke medije, sudionici skupa prozivali su oštrim riječima.
Prosvjed je završio performansom kada su Bujanec i Jurič u Vijeće za elektroničke medije donijeli partizansku kapu i šubaru s kokardom. Kazali su da ih ostavljaju Mirjani Rakić da “izabere koju želi od tih dviju kapa”.

Opširnije...