fixed background image joomla

Obilježena 29. obljetnica prvog oružanog sukoba hrvatske policije sa srbočetničkim banditima na području požeškog kraja

Kamenska 2020 01U subotu 27. lipnja 2020.g. u mjestu Kamenska kod Požege u organizaciji Udruge hrvatske policije Grada Požege i Požeško-slavonske županije, obilježena je 29. obljetnica prvog oružanog sukoba hrvatske policije sa srbočetničkim banditima na području požeškog kraja.

Po završetku komemorativnog dijela ove obljetnice, održana je potom u Orljavcu Izvještajna godišnja skupština Udruge hrvatske policije Grada Požege i Požeško-slavonske županije, na kojoj su uz predstavnike braniteljskih udruga nazočili i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije Josip Duspara i Vlatko Krznarić, u sastavu izaslanstva Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, koje je predvodio predsjednik Marijan Smernić.

Opširnije...

Svečano obilježena 29. obljetnica početka oružanog otpora hrvatske policije srpskom agresoru na glinskom području

Glina 2020 1Članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije nazočili su 26. lipnja 2020.g. u Glini na svečanom obilježavanju 29. obljetnice početka oružanog otpora hrvatske policije srpskom agresoru i tzv. JNA u Domovinskom ratu na glinskom području, koje je održano u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova RH, u suradnji s Gradom Glinom i Policijskom upravom sisačko-moslavačkom.

Brođani su na samom početku, ali i tijekom cijelog Domovinskog rata od 1991.-1995. uvijek među prvima išli u pomoć diljem Domovine nam Hrvatske, sve od Vukovara pa do Dubrovnika, a išli su upravo tamo gdje je "gorilo nebo i zemlja", pa tako i u napadnutu hrvatsku Glinu u lipnju 1991.g.

Tih ratnih dana u žestokim borbama hrvatske policije sa srbočetničkom bandom i zločinačkom tzv. JNA, među mnogim hrabrim hrvatskim sinovima, 14. srpnja 1991. poginuo je i hrvatski policajac PU brodsko-posavske Zvonko Mikolčević, koji je ujedno i prvi poginuli hrvatski branitelj u Domovinskom ratu s područja Brodsko-posavske županije.

Opširnije...

18. susret sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu „Mali križ - velika žrtva“ održan u Slavonskom Brodu

Mali kriz 2020 6U organizaciji Zajednice hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata RH, u Slavonskom Brodu je 13. lipnja 2020. održan 18. susret sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu - „Mali križ - velika žrtva“.

U sklopu programa ovogodišnjeg susreta, u Crkvi svetog Trojstva služena je sveta misa nakon čega su, u spomen i sjećanje na 402 poginule djece u Domovinskom ratu, zapaljene svijeće i položeni vijenci ispred spomenika „Prekinuto djetinjstvo“.

Uz roditelje poginule djece, predstavnike Zajednice hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata RH, predstavnike državnog, županijskog i gradskog vrha i Ministarstva hrvatskih branitelja, na ovogodišnjem susretu sjećanja, za svu djecu, svijeće i vijenac su položili i predstavnici PU brodsko-posavske, članovi Udruge HVIDR-a Slavonski Brod, te predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ predvođeni Brankom Cindrićem, među kojima su nazočili i članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije Vlatko Krznarić i Zdravko Kamenjaš.

Opširnije...