uirt01vanDanas je održan svečani sastanak stradalničkih i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s gradonačelnikom Željkom Bigovićem i dogradonačelnicom Ljiljanom Lukačević u maloj gradskoj vijećnici. Povod tome je primopredaja ključeva prostorija za udruge u novootvorenom Domu hrvatskih branitelja u Novoj Gradiški.

Sastanku je uz ostale predstavnike stradalničkih i braniteljskih udruga poisteklih iz Domovinskog rata, nazočio i Željko Golubičić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, koji je od gradonačelnika Željka Bigovića osobno preuzeo ključeve novih prostorija za rad udruge.

Sve udruge proistekle iz Domovinskog rata od sada će biti na jednom mjestu u Domu hrvatskih branitelja. Pokrenuti projekt se nastavlja dalje prema dogovorenom planu na koordinaciji udruga i Grada Nova Gradiška. Tako su danas predstavnici udruga i službeno preuzeli ključeve svojih prostorija. Želja svih sudionika je da na jednom mjestu objedine svoj rad, ideje i planove za budućnost.

Gradonačelnik Željko Bigović sa svojim radnim timom želio je omogućiti svim udrugama zajednički rad i jedinstvo kakvo su imali i u Domovinskom ratu. Zahvalio se svima na dosadašnjim aktivnostima, te je ovom prilikom uz ključeve prostorija uručio i pismo upućeno svim predsjednicima i članovima udruga prositeklih iz Domovinskog rata. Naglasio je da će Grad i dalje pomagati udruge prema proračunskim mogućnostima, te da se radi na projektu uređenja fasade Doma hrvatskih branitelja, izmjene krovišta, a također i proširenja Spomen sobe 121. brigade HV-a.

- 1. travnja će biti punih dvadeset godina kako se poznajemo, kako surađujemo, kako prijateljujemo, stoga je meni ovaj događaj da ste zajedno u Domu hrvatskih branitelja nešto više od plemenite geste Gradonačelnika. Meni je ovo i ostvarenje nekih mojih osobnih snova. - riječi su dogradonačelnice Ljiljane Lukačević. Između ostalog izrazila je i zadovoljstvo što će na jednom mjestu udruge moći kroz zajedničke projekte učiti mlade kako se poštuje Domovinski rat i voli Domovina.

Autor: Dubravka Kovačić / Radio NG

Izvorni članak i fotogaleriju možete pogledati na linku: http://www.radiong.hr/?d=1&id=22942