Građani priključite se Kampanji "Manje oružja - manje tragedija" i bez straha od sankcija predajte policiji oružje!

in Vijesti
Kreirano: 22 Travanj 2021

SBGrađani se mogu priključiti i dalje aktualnoj Kampanji „Manje oružja – manje tragedija“ i bez sankcija policiji predati ubojita sredstva.

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave brodsko-posavske, jučer su od dvoje građana na siguran način preuzeli ubojita sredstva.

Naime, 64-godišnjakinja sa područja Slavonskog Broda, dragovoljno je predala kuburu ručne izrade cal. 16, ručnu bombu M75, 3 metra sporogorećeg štapina, 2 komada detonatorskih kapsula i 50 komada nerasprskavajućeg streljiva.

Građanin u dobi od 65 sa područja Nove Gradiške dragovoljno je predao pištolj CZ M-67 kalibra 7,65 mm sa dva pripadajuća spremnika i 3 komada streljiva kalibra 7,65 mm.

Na ovakav način dvoje građana su „izbacili uljeza“ iz svoga doma, te policija poziva i druge građane koji nedozvoljeno posjeduju vatreno oružje, minsko eksplozivna sredstva ili streljivo, da se odluče na dragovoljnu predaju i pozovu policiju na broj telefona 192, te svoje životno okruženje učine sigurnijim.

Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, građani se mogu priključiti i dalje aktualnoj Kampanji „Manje oružja – manje tragedija“ i bez sankcija predati ubojita sredstva.

Izvor: PU bodsko-posavska

Povrata na naslovnicu

 

NA VRH