20200927 DSC 4567 dan policije 2020U prigodi svečanosti obilježavanja 30 godina postojanja hrvatske policije, danas su u Zagrebu uručena zaslužena priznanja MUP-a RH, a među nagrađenima su i policijski službenici PU brodsko-posavske:

MARIJAN SOJČIĆ, šef smjene u Postaji granične policije VrpoljeMARIO VUJIĆ, načelnik Policijske postaje Slavonski Brod – Policijski službenici posebno su se istaknuli pomažući osobama s invaliditetom i organizacijom donatorskih akcija, čime su doprinijeli iznimnom prihvaćanju policije u javnosti. Svojim nesebičnim angažmanom pomogli su svojoj sugrađanki tako što su pronašli počinitelje koji su joj otuđili invalidska kolica. S obzirom da su pronađena kolica bila dijelom uništena, policijski službenici su joj uz pomoć donatora omogućili nova kolica te pomagalo za invalidne osobe – dizalicu.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ, pomoćnik zapovjednika Interventne jedinice policije PU brodsko-posavske – Od 1993. godine pripadnik je Ministarstva unutarnjih poslova, Specijalne jedinice policije „Šimini Anđeli Pakla“ Policijske uprave brodsko-posavske. Uz obavljanje redovnih policijskih zadaća u intervencijama kao i u zaštiti i nadzoru državne granice, od 2013. godine voditelj je ekipe MUP-a na natjecanju za najspremnijeg pripadnika OSRH na kojima su pod njegovim vodstvom policijski službenici ostvarivali vrhunske rezultate. Uz njegovo stručno vodstvo pokrenuto je i već drugu godinu zaredom održano natjecanje za najspremnijeg hrvatskog policajca/policajku. Spomenuto natjecanje ove je godine, kao i prošle, pozitivno odjeknulo u javnosti te je tako doprinijelo promidžbi policije i cijelog Ministarstva unutarnjih poslova.

Čestitamo svim nagrađenim policijskim službenicma, a posebne čestitke upućujemo Mariju Vujiću i Andriji Živkoviću-Žiki, članovima naše Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije!

Foto: MUP RH

20200927 DSC 4565 dan policije 2020