Glina 2020 1Članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije nazočili su 26. lipnja 2020.g. u Glini na svečanom obilježavanju 29. obljetnice početka oružanog otpora hrvatske policije srpskom agresoru i tzv. JNA u Domovinskom ratu na glinskom području, koje je održano u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova RH, u suradnji s Gradom Glinom i Policijskom upravom sisačko-moslavačkom.

Brođani su na samom početku, ali i tijekom cijelog Domovinskog rata od 1991.-1995. uvijek među prvima išli u pomoć diljem Domovine nam Hrvatske, sve od Vukovara pa do Dubrovnika, a išli su upravo tamo gdje je "gorilo nebo i zemlja", pa tako i u napadnutu hrvatsku Glinu u lipnju 1991.g.

Tih ratnih dana u žestokim borbama hrvatske policije sa srbočetničkom bandom i zločinačkom tzv. JNA, među mnogim hrabrim hrvatskim sinovima, 14. srpnja 1991. poginuo je i hrvatski policajac PU brodsko-posavske Zvonko Mikolčević, koji je ujedno i prvi poginuli hrvatski branitelj u Domovinskom ratu s područja Brodsko-posavske županije.

Glina 2020 1

Glina 3