Mali kriz 2020 6U organizaciji Zajednice hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata RH, u Slavonskom Brodu je 13. lipnja 2020. održan 18. susret sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu - „Mali križ - velika žrtva“.

U sklopu programa ovogodišnjeg susreta, u Crkvi svetog Trojstva služena je sveta misa nakon čega su, u spomen i sjećanje na 402 poginule djece u Domovinskom ratu, zapaljene svijeće i položeni vijenci ispred spomenika „Prekinuto djetinjstvo“.

Uz roditelje poginule djece, predstavnike Zajednice hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata RH, predstavnike državnog, županijskog i gradskog vrha i Ministarstva hrvatskih branitelja, na ovogodišnjem susretu sjećanja, za svu djecu, svijeće i vijenac su položili i predstavnici PU brodsko-posavske, članovi Udruge HVIDR-a Slavonski Brod, te predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ predvođeni Brankom Cindrićem, među kojima su nazočili i članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije Vlatko Krznarić i Zdravko Kamenjaš.

Foto: SB_plus

Mali kriz 2020 1