dan drzavnosti 2020 01U subotu 30. svibnja 2020. g. u Slavonskom Brodu je svečano obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske.

Svečanost obilježavanja Dana državnosti započela je održavanjem sv. mise za Domovinu u 9:00 sati u Župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći, nakon čega su u organizaciji Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu.

U nazočnosti mnogobrojnih predstavnika braniteljskih i stradalničkih udruga, predstavnika vlasti, političkih stranaka i predstavnika PU brodsko-posavske, na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu potom su u 11:00 sati položeni vijenci kod Središnjeg križa, u spomen na sve poginule, nestale u umrle hrvatske branitelje, ali i u spomen na sve one umrle koji su sudjelovali i dali svoj doprinos u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske.