Crvenkapa 01U subotu 29. veljače 2020.g. uz visoke vojne počasti u Brodskom Stupniku su sahranjeni posmrtni ostaci heroja Domovinskog rata, dragovoljca HOS-a i satnika HV-a Žarka Manjkasa - Crvenkape.

Posmrtni ostaci Žarka Manjkasa - Crvenkape (1967.) identificirani su na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu zajedno s posmrtnim ostacima hrvatskih branitelja Stjepana Katića (1952.), Antuna Petričića (1968.) i Marka Kneževića (1969.), koji su pronađeni u siječnju 2020.g. u masovnoj grobnici u naselju Marinci, a koji su se 28 godina vodili kao nestali hrvatski branitelji u Domovinskom ratu.

Pred mnoštvom okupljenih hrvatskih branitelja među kojima je bio i ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved, u ime mnogobrojnih dragovoljaca HOS-a, emotivnim govorom od Crvenkape se oprostio njegov zapovjednik Damir Radnić.

U ime Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije sahrani je nazočio predsjednik Vlatko Krznarić u pratnji članova Milana Cindrića i Željka Turine.

Crvenkapa