Obilježavanje pogibije pripadnika 1. gardijske brigade „Tigrovi“ u Novoj Varoši

in Vijesti
Kreirano: 17 Rujan 2015

Gredjanji 2015Uz pokroviteljstvo Općine Stara Gradiška, u srijedu 16. rujna 2015. godine uprilićeno je svečano obilježavanje 24. obljetnice teških borbi na novogradiškom ratištu i pogibije pripadnika 1. gardijske brigade „Tigrovi“ u Novoj Varoši.

Na svečanom obilježavanju je uz mnogobrojne predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, sudjelovalo i izaslanstvo Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, koje su sačinjavali: Đuro Keser, dopredsjednik, Miroslav Matić, član Izvršnog odbora i Robert Matošević, član Udruge.

Uslijedio je mimohod predvođen hrvatskim barjacima i zastavama ratnih postrojbi te polaganje vijenaca i zajednička molitva kod spomen obilježja poginulom hrvatskom branitelju Božidaru Glodiću, a zatim polaganje vijenaca i molitva kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Staroj Gradiški.

Služena je sveta misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje u crkvi sv. Mihaela Arkanđela u Staroj Gradiški, te je potom održana komemoracija za sve poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Prigodnim su se riječima obratili uzvanici među kojima su bili i gradonačelnici Nove Gradiške i Novske te načelnik Općine Stara Gradiška, kulturno-umjetnički program HPD Graničar Nova Gradiška te domjenak uz druženje.

NA VRH