Održana Izvještajna godišnja skupština UHBDRP BPŽ

in Vijesti
Kreirano: 19 Rujan 2015

Godisnja 2015Dana 19. rujna 2015. godine s početkom u 17:00 sati u prostorijama NK „Tomislav“ u Donjim Andrijevcima, održana je redovna Izvještajna godišnja Skupština Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Godišnju skupštinu je otvorio Željko Golubičić, predsjednik UHBDRP BPŽ, koji nakon što je intonirana državna himna "Lijepa naša", poziva sve nazočne da minutom šutnje odaju dužno štovanje svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, nakon čega je pročitao pozdravne govore koji su uputili Marijan Smernić, predsjednik ZUHBDRP RH i Vlado Marić, počasni član Udruge, koji zbog privatnih obveza kao gosti nisu mogli nazočiti Skupštini.

Predloženo je potom Radno predsjedništvo u sastavu: Vlatko Krznarić, predsjednik, Anita Ivančić, članica i Željko Golubičić, član. Za zapisničara je predložen Đuro Keser, a za ovjerovitelje zapisnika predloženi su: Josip Ivanković i Mladen Ivezić, koji prijedlog je jednoglasno usvojen. U Verifikacijsko povjerenstvu predloženi su: Katica Golubičić, za predsjednicu, Miroslav Matić i Tomislav Rajh za članove Verifikacijskog povjerenstva.

Radno predsjedništvo nastavlja s vođenjem Skupštine, te su u nastavku jednoglasno usvojeni: Dnevni red, izvješće Verifikacijskog povjerenstva i Poslovnik o radu Skupštine. Predsjednik Udruge, Željko Golubičić je potom podnio izvješće o radu Udruge za 2014. godinu, a rizničar Tomislav Rajh je prezentirao Financijsko izvješće za 2014. godinu, koja su potom jednoglasno usvojena.

Pero Lukić, predsjednik Nadzornog odbora podnio je izvješće o radu Nadzornog odbora za 2014. godinu, dok je Mato Šimunović, predsjendik Suda časti podnio izvješće o radu Suda časti za 2014. godinu. Nakon podnošenja svih izvješća, pristupilo se donošenju ostalih Odluka iz nadležnosti Skupštine, koje su jednoglasno uvojene, nakon čega se pristupilu donošenju novog Statuta udruge, koji je uz uvažene primjedbe, također jednoglasno usvojen.

Željko Golubičić, predsjednik Udruge je potom prezentirao Plan rada i Financijski plan za 2016. godinu, koji su nakon kraće rasprave jednoglasno usvojeni.

Na kraju radnog dijela, predsjednik Udruge je najavio odlazak predstavnika UHBDRP BPŽ na 5. sportske igre ZUHBDRP RH, koje će se održati 20. rujna 2015. u Požegi, na kojima će naša Udruga nastupati u disciplinama mali nogomet, kuglanje, šah i bela.

A po završetku Skupštine uručene su zahvalnice našim sponzorima: Općini Donji Andrijevci, NK „Tomislav“ iz D. Andrijevaca, Općini N. Kapela, Općini Rešetari, Josipu Ivankoviću iz D. Andrijevaca, Marinku Anđeliću iz Sl. Broda, Stjepanu Kovačeviću iz Sibinja i Stijepi Pudiću iz Švicarske, koji su pomogli svečano i dostojanstveno održavanje redovne Izvještajne godišnje Skupštine u Donjim Andrijevcima.

NA VRH