U Požegi održane 5. Sportske igre ZUHBDRP RH

in Vijesti
Kreirano: 20 Rujan 2015

5 igre 2015U Požegi su 20. rujna 2015. s početkom u 9:00 sati u sportskoj dvorani "Tomislav Pirc", u organizaciji požeške udruge "Hrvatski policajac" održane 5. Sportske igre ZUHBDRP RH na kojima je sudjelovalo oko tri stotine natjecatelja, među kojima su nastupili i članovi UHBDRP Brodsko-posavske županije u disciplinama: mali nogomet, kuglanje, šah i bela.

Za malonogometnu ekipu su nastupali: Zdravko Kamenjaš-voditelj, Božo Peić-vratar, te igrači Nenad Đaković, Antun Ferdeber, Mario Cipar i Tomislav Vlainić.

Malonogometna ekipa je ukupni ekipni pobjednik turnira, dok je vratar Božo Peić proglašen za najboljeg vratara turnira. Drugo mjesto zauzela je ekipa iz Kutine dok je treće mjesto pripalo ekipi iz Siska.

U kuglanju je nastupila ekipa Udruge u sastavu: Mato Brekalo-voditelj, igrači Zrinko Kapetanić, Damir Franjković i Mato Stjepanović. U 50 hitaca (25+25), napravljen je prvoligaški rezultat: 904 srušena čunja, dok su drugi bili Požežani sa 873, a treći Osječani sa 830 čunjeva. Nastupilo je ukupno 12 ekipa, među kojima su bili Imotski, Sisak, Virovitica…

U šahu su našu Udrugu predstavljali Ivan Mihalj i Ante Mataić, koji su ekipno zauzeli 3. mjesto, a u pojedinačnom plasmanu, 3.mjesto je pripalo Ivanu Mihalju.

Naši natjecatelji u beli bili su: Katica Golubičić i Mladen Ivezić, koji na žalost unatoč dobrom početku, nisu izborili daljnji plasman na turniru.

Na kraju sportskog natjecanja UHBDRP BPŽ s ostvarenim odličnim rezultatima u pojedinačnim disciplinama mali nogomet (1. mjesto), kuglanje (1. mjesto) i šah (3.mjesto), proglašena je za sveukupnog pobjednika 5. Sportskih igara ZUHBDRP RH, te joj je zasluženo pripao prijelazni pehar dok su zasluženim pojedincima, Mati Brekalu, Boži Peiću i Ivanu Mihalju uručene Diplome za ostvarene sportske rezultate.

Ostali ekipni pobjednici 5. Sportskih igara su Virovitičko-podravska županija u disciplini šah, dok je Osječko-baranjska županija pobjednik u disciplini stolni tenis.

Svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada u nazočnosti Marijana Smernića, predsjednika ZUHBDRP RH i izaslanika Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, kao i zajedničko druženje svih sudionika igara održano je u ugostiteljskoj dvorani „Sara Babin Vir“.

Također, istog dana u Požegi je u 14:00 sati održana redovna Izvještajna godišnja Skupština ZUHBDRP RH, na koju je uz predsjednika Udruge Željka Golubičića, člana Predsjedništva ZUHBDRP RH, nazočio i Mirko Cimbal, član Nadzornog odbora Zajednice, kojom prilikom je jednoglasno donesen i usvojen novi Statut ZUHBDRP RH.

Autori fotografija: Vlatko Krznarić i Mladen Ivezić

NA VRH