fixed background image joomla

Slavko Doslic

Slavko Došlić iz Baćindola časno je obavljao svoj posao, čuvajući red i mir. Pošten mladi čovjek u najboljim godinama, kojeg je čekala budućnost. Vedar, nasmijan i neizmjerno dobar prema svima krenuo je, ne znajući da mu je to posljednji puta kako sa svojim kolegama kreće u ophodnju prema Trnakovcu, cestom koja iz Okučana vodi prema Lipiku. Pobunjeni Srbi su mu upravo tu uzeli mladost, život i budućnost.

U mjestu Trnakovac, općina Okučani, naoružani pobunjeni Srbi okučanskog kraja pucali su iz zasjede na redovnu policijsku ophodnju Policijske ispostave Stara Gradiška i ubili hrvatskog policajca Slavka (Blaževa) Došlića iz Baćindola (rođ. 20.06.1969.), pripadnika MUP-a RH, PI Stara Gradiška. Tom prilikom teže su ranili Vladimira (Ivanova) Berića (rođ. 01.12.1967.), pripadnika MUP-a RH, PI Stara Gradiška, dok je treći član ophodnje Robert (Stjepanov) Klaić (rođ. 10.06.1967.), pripadnik MUP-a RH, PI Stara Gradiška, iz Nove Gradiške, ostao nepovrijeđen.

Slavko Došlić je prvi hrvatski policajac ubijen u zapadnoj Slavoniji. Rijetko ga spominju u medijima, no mi ga se uvijek sjetimo i bar na ovaj dan evociramo uspomene na njega. Počivao u miru Božjem!

Slavko Doslic

Zanimljive fotke

Članarina za 2020.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice

Brojač posjeta