fixed background image joomla

IMG 20160721 170915U Domu HVIDRA-e u Slavonskom Brodu, 21. srpnja 2016. godine s početkom u 17:00 sati održana je 9. sjednica Izvršnog odbora Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Brodsko-posavske županije.

Na sjednici su nazočili: Željko Golubičić, predsjednik, Đuro Keser, dopredsjednik, Vlatko Krznarić, tajnik, Tomislav Rajh, rizničar, Zdravko Kamenjaš, Martin Živić i Ivica Bošnjak, dok je svoj izostanak opravdao Miroslav Matić.

Poziv za sjednicu Izvršnog odbora upućen je Branku Cindriću, predsjedniku Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ, te Mati Pudiću, predsjedniku Udruge HVIDRA Slavonski Brod, na koji su se pozvani i odazvali.

Dnevni red za sjednicu se sastojao od nekoliko točaka: usvajanje zapisnika s 8. sjednice, zatim podnošenje Izvješća o provedenim aktivnostima u proteklom razdoblju, predstavljanje Branka Cindrića, novoizabranog predsjednika Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ, planirane aktivnosti u nadolazećem vremenskom razdoblju i završno s točkom razno.

Zapisnik s prošle sjednice je jednoglasno usvojen, nakon čega je predsjednik UHBDRP BPŽ Željko Golubičić podnio izvješće o mnogobrojnim aktivnostima u proteklom vremenskom razdoblju. Izvješće je nakon kraće rasprave jednoglasno usvojeno. Predsjednik potom zahvaljuje Branku Cindriću na odazivu i zamoljava ga da ukratko predstavi novoosnovanu KUPIDR BPŽ-e. Branko Cindrić potom u kratkim crtama pojašnjava osnovne zadaće, smjernice i ciljeve Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ-e.

Pod slijedećom točkom se raspravljalo o odlasku malonogometne momčadi 29.07.2016. na Memorijalni turnir u Aržano, koji se svake godine odigrava u spomen na Josipa Jovića, prvog poginulog hrvatskog redarstvenika. U subotu, 29. srpnja 2016. članovi UHBDRP BPŽ će sudelovati na Memorijalnom turniru u Gromačniku, koji se svake godine održava u spomen na poginule hrvatske branitelje.

Nadalje, predstavnici UHBDRP BPŽ će kao i svake godine, 01. kolovoza 2016. sudjelovati na obilježavanju obljetnice masakra 20 policajaca Policijske postaje Dalj, a 05. kolovoza 2016. će se organizirano sudjelovati na proslavi Vojno-redarstvene operacije Oluja, koja se održava u Kninu.

Predsjednik slavonsko-brodske HVIDRA-e Mato Pudić potom pozdravlja sve nazočne, te iskazuje osobito zadovoljstvo što je u Domu HVIDRA-e u Slavonskom Brodu po prvi puta održan jedan službeni sastanak UHBDRP BPŽ. Naglašava nadalje kako je HVIDRA Slavonski Brod uvijek i svima otvorena za suradnju, te je ponudio na raspolaganje službene prostorije Doma HVIDRA-e i ubuduće svim članovima UHBDRP BPŽ u provedni i realizaciji svih planiranih aktivnosti. Na kraju je pozvao sve članove UHBDRP BPŽ i sve hrvatske branitelje koji iz bilo kojih razloga neće moći sudjelovati na proslavi u Kninu, neka dođu u Dom HVIDRA-e u Slavonskom Brodu, S. Marjanovića 2, gdje će također biti organizirana prigodna proslava VRO "Oluja".

IMG 20160721 170908IMG 20160721 171034

IMG 20160721 170945IMG 20160721 170915