fixed background image joomla

aktivnosti 06Mjesec lipanj je bio prepun aktivnosti i događanja u kojima su sudjelovali članovi Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

U subotu 25. lipnja 2016. izaslanstvo UHBDRP BPŽ u sastavu: Đuro Keser, Tomislav Rajh i Mirko Cimbal sudjelovali su na svečanom obilježavanju Dana državnosti Republike Hrvatske i svečanom polaganju vijenaca paljenju svijeća za sve poginule hrvatske branitelje, koje je uprilićeno u Novoj Gradiški.

Istog dana, ispred zgrade Brodsko-posavske županije u ranim jutarnjim satima krenula je tradicionalna biciklijada Slavonski Brod - Podcrkavlje, koja je održana u sklopu obilježavanja 25. obljetnice ustroja 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod, u kojoj je sudjelovala Katica Golubičić, članica naše Udruge.

U nedjelju, 26. lipnja 2016. na Korzu u Slavonskom Brodu je održano svečano postrojavanje bivših pripadnika 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod, u kojem su aktivno sudjelovali Vlatko Krznarić, Antun Đurić i Tihomir Čengić, dok su se u nastavku organiziranom druženja u Sibinju priključili Stjepan Kukura, Josip Cipar, Darko Kolić i Stjepan Kovačević.

Članovi UHBDRP BPŽ Željko Golubičić, Katica Golubičić, Antun Đurić, Vlatko Krznarić i Vlado Marić, počasni član UHBDRP BPŽ, nazočili su 27. lipnja 2016. u Slavonskom Brodu premijernom prikazivanju dokumentarnog filma "Jasenovac - Istina", redatelja Jakova Sedlara u organizaciji Udruge HVIDRA Slavonski Brod. Dokumentarac je ovo koji je svakako vrijedilo pogledati i koji prikazuje ratne strahote u logoru Jasenovac, ali koji ukazuje i na komunističko-partizanske zločine koji su se događali u logoru nakon završetka II. svjetskog rata 1945. godine.

Uoči sjednice Izvršnog odbora Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije i ustroja njenih radnih tijela 29. lipnja 2016. položeni su vijenci i upaljene svijeće kod Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima, te prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u Novoj Gradiški. Ovoj aktivnosti su nazočili Željko Golubičić, predsjednik UHBDRP BPŽ, te dopredsjednici Robert Anton Čečatka i Đuro Keser i tajnik Vlatko Krznarić.

U subotu, 03. srpnja 2016. izaslanstvo UHBDRP BPŽ u sastavu: Katica Golubičić, Josip Brkić-Ruda, Antun Đurić i Vlado Marić, počasni član UHBDRP BPŽ, nazočili su polaganju vijenaca i paljenju svijeća prilikom otvorenja 25. Memorijalnog međunarodnog turnira "Zvonko Mikolčević" u Ruščici, koji svake godine NK "Posavac" organizira u spomen poginulim hrvatskim braniteljima iz Ruščice i prvoj žrtvi Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, djelatniku MUP-a Republike Hrvatske i igraču NK „Posavac“, Zvonku Mikolčeviću.

Zanimljive fotke

108. ide dalje...

Članarina za 2020.

Pristupnica

Klikni za preuzimanje pristupnice

Brojač posjeta