fixed background image joomla

Uoči blagdana Svih svetih položeni vijenci i zapaljene svijeće

svisveti 2019 08Na slavonskobrodskom Gradskom groblju uoči blagdana Svih svetih položeni su vijenci i zapaljene svijeće

Uoči blagdana Svih svetih, danas 31. listopada 2019. na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, kod Središnjeg križa, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve preminule.

Vijence su položila izaslanstva MUP-a RH, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ureda državne uprave, Brodsko-posavske županije, Grada Slavonskog Broda te predstavnici mnogobrojnih braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, među kojima su bili i Vlatko Krznarić, Ivica Franjić, Miroslav Serdar i Zoran Džebapredstavnici UHBDRP BPŽ.

Po završetku službenog protokola na Gradskom groblju, članovi naše Udruge uputili su se u centar grada, kod Spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima s područja Brodsko-posavske županije, gdje su također položili cvijeće i upalili lampione u spomen na sve umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje tijekom Domovinskog rata.

Opširnije...

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u Slavonskom Brodu

Vukovar SBZa sve građane Brodsko-posavske županije koji nisu u mogućnosti 18. studenog 2019. sudjelovati u "Koloni sjećanja" u Vukovaru

U suradnji s Odjelom za društvene djelatnosti Grada Slavonskog Broda i Udruge civilnih žrtava Domovinskoga rata i ove godine planiramo zajedno obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. g. i to na sam dan, a ne u predvečerje kao prijašnjih godina, radi nedjeljnoga rasporeda u župi, te veće mogućnosti uključivanja školske djece i drugih vjernika i građana.

Stoga će obilježavanje u Slavonskom Brodu biti u ponedjeljak, 18.11.2019. po slijedećem rasporedu:

16:30 sati - molitva krunice u tvrđavskoj kapeli;

17:00 sati - sv. misa za sve žrtve Vukovara i Domovinskoga rata u tvrđavskoj kapeli;

Nakon mise oko 17:45 sati ispred kapele - molitva za sve žrtve Domovinskog rata i nakon toga polaganje lampiona duž Vukovarske ulice u Slavonskom Brodu.

Mnogi će toga dana biti u Vukovaru, no svi oni koji su kod kuće bit će u duhu s njima i ovaj vrijedni spomen će obilježiti u našem gradu. Lijepo je pozvati vjernike i građane da upale lampione u svojim prozorima u znak zajedništva i spomena na žrtvu Vukovara i sve žrtve Dom. rata. Biskupi su i ove godine pozvali da zvona na našim crkvama, koje ih imaju, zvone u 18:11 sati i pozovu nas na molitvu.

Želeći da i ove godine dostojanstveno i kršćanski obilježimo ovaj dan, srdačno pozdravljam, Ivan Lenić, župnik i dekan.

Opširnije...

Otklonjeni problemi u radu službene web stranica UHBDRP BPŽ

Web stranicaTijekom današnjeg dana, 30. listopada 2019. naša web stranica je bila privremeno nedostupna za korištenje radi redovitog održavanja, otklanjanja poteškoća u radu i preseljenja na novi server.

Na ovaj korak smo se odlučili iz razloga što smo zadnjih dana uočili učestale probleme u radu naše službene web stranice: udruga-policije-bpz.hr, uzrokovanih raznim tehničkim poteškoćama i nedostatcima, te smo stoga bili prisiljeni preseliti kompletan sadržaj na novi server. Ponovo smo u funkciji, a svoje prijedloge i primjedbe i dalje nam možete slati putem službene e-mail adrese: udrugapolicijebpz@gmail.com.

Opširnije...

Blagdan Svih svetih i obilježavanje Dušnog dana

SVIJECAU skladu s tradicijom štovanja blagdna Svih svetih i obilježavanja Dušnog dana, te prisjećanja na sve pokojnike i ove godine na dostojan način prisjetit ćemo se svih poglnulih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata.

Prema Odluci o obilježavanju Dana Svih svetih i Dušnog dana Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova RH, svečanost polaganja vijenaca bit će održana u četvrtak 31. listopada 2019. s početkom u 11:00 sati kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu.

Sveta misa za spomen svih vjernih mrtvih služit će se na Dušni dan, u subotu 2. studenog 2019. s početkom u 9:00 sati na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu. Pozivamo Vas da Vašom nazočnošću sudjelujete u ovim svečanostima u spomen na sve naše pokojne.

Opširnije...

U Tomici održana Izvještajna godišnja skupština KUPIDR BPŽ

Gudisnja KUPIDR 2019 1Temeljem Odluke Izvršnog odbora, delegati UHBDRP BPŽ Vlatko Krznarić, Ivica Franjić, Zoran Džeba, Saša Kolar i Milan Cindrić nazočili su na Izvještajnoj skupštini Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije

U petak 25. listopada 2019. s početkom u 17:00 sati, u Tomici je održana redovna Izvještajna godišnja skupština KUPIDR BPŽ, koju je nakon intoniranja himne otvorio predsjednik Branko Cindrić, nakon čega je minutom tišine odana počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Izabrano su potom Radna tijela skupštine: Radno predsjedništvo u sastavu Vlatko Krznarić, predsjednik, te članovi Paula Vdovjak i Ivo Đogaš, za zapisničara je izabran Anto Bošnjak, za predsjednika Verifikacijskog povjerenstva je izabran Ivan Begić, a za ovjerovitelje zapisnika su izabrani Srećko Kavka i Ivo Đogaš.

Potom je usvojen cjeloviti Dnevni red, nakon čega je podneseno i usvojeno izvješće Verifikacijskog povjerenstva kojim je konstatirano kako je nazočan dovoljan broj delegata za donošenje pravovaljanih odluka.

Opširnije...