fixed background image joomla

Za osobit doprinos i svesrdnu pomoć u radu UHBDRP BPŽ uručena zahvalnica gđi. Marijani Tomljenović

MarijanaZa osobit doprinos i svesrdnu pomoć u radu UHBDRP BPŽ, predstavnici naše Udruge, tajnik Ivica Franjić i članovi Zoran Džeba i Zvonko Tolić, u ime predsjednika Vlatka Krznarića, uručili su 3. listopada 2019. prigodnu zahvalnicu gđi. Marijani Tomljenović.

Gđa. Marijana Tomljenović, kćerka je pok. Šime Đamića, legendarnog ratnog zapovjednika SJP "Šimini Anđeli Pakla" Slavonski Brod, koja već dugi niz godina nesebično pomaže braniteljskim udrugama i braniteljskoj populaciji općenito! Hvala joj od srca na svemu što čini za hrvatske branitelje!

Opširnije...

Otkriveno spomen obilježje masovne grobnice u Bodegraju

BodegrajNa današnji dan 30.rujna 1991. godine dogodio se strašan zločin kojeg su na području općine Okučani počinili tadašnji pripadnici srbočetničkih paravojnih formacija teritorijalne obrane i milicije. U jednom danu na okrutan način je ubijeno 6 nedužnih civila, i to dvije starije osobe, baka i djed u Borovcu, jedna žena u Lađevcu, te starije osobe Stanko i Marija Šajnović i sedmogodišnji dječak Renato Šajnović u Bodegraju.

Obitelj Šajnović ubijena je na pragu svoje kuće ili točnije na brijegu na kraju svoga vrta. Upravo na tom mjestu danas je otkriveno spomen obilježje te masovne grobnice spomenutih žrtava iz Domovinskog rata. Iz obitelji Šajnović je još jedna žrtva u Domovinskom ratu a to je Nikola Šajnović koji je kao pripadnik 1. Gardijske brigade Tigrovi poginuo u ratnim borbama kod Ogulina 1993. godine.

Opširnije...

Članovi UHBDRP BPŽ u Oriovcu nazočili na svečanom obilježavanju Dana hrvatske policije

dan policije 2019 01U četvrtak 19. rujna 2019., u Oriovcu je u organizaciji PU brodsko-posavske svečano obilježen Dan hrvatske policije na kojem je uz mnogobrojne goste i uzvanike, nazočilo i izaslanstvo Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije u sastavu: dopredsjednik Zlatan Jerković, tajnik Ivica Franjić, te članovi Zoran Džeba i Zvonko Tolić

Svečanost obilježavanja Dana hrvatske policije započela je polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, nakon čega su svi posjetitelji mogli pogledati izložbu i prezentaciju policijske opreme, tehnike i vozila, a potom i pokaznu vježbu Interventne jedinice policije PU brodsko-posavske, dok je za kraj u Društvenom domu Oriovac uprilićen je prigodni svečani program.

Opširnije...