fixed background image joomla

U Požegi održana Izvještajna skupština ZUHBDRP RH

Godisnja ZUHBDRP 2019 37Danas je u velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije u Požegi s početkom u 11:00 sati održana Izvještajna skupština Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske za 2018. godinu, na kojoj su u ime UHBDRP BPŽ nazočili predsjednik Vlatko Krznarić i dopredsjednik Zlatan Jerković.

Izvještajna skupština ZUHBDRP RH započela je intoniranjem državne himne "Lijepa naša Domovino" i minutom ponosne tišine u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, nakon čega se nazočnima obratio predsjednik ZUHBDRP RH Marijan Smernić, koji je i službeno otvorio skupštinu, uz ranije usuglašen prijedlog za izbor članova Radnih tijela skupštine.

Skup je uvodno pozdravio domaćin i predsjednik novoosnovane požeške policijske udruge Zoran Renka, nakon čega je skupštinu nastavio voditi izabrani predsjednik Radnog predsjedništva Edim Muratović.

Nakon verifikacije broja nazočnih delegata, predloženi Dnevni red je djelomično izmijenjen i usvojen kao takav u cjelosti. Odmah na početku, temeljem ranije zaprimljene zamolbe, u članstvo ZUHBDRP RH jednoglasno je primljena Udruga hrvatske policije, hrvatski branitelji grada Požege i Požeško-slavonske županije, kako bi njeni predstavnici mogli pravovaljano sudjelovati u radu skupštine. Predsjednik ZUHBDPR RH je podnio izvješće o radu za 2018.g., te izvješće o financijskom poslovanju Zajednice.

Predsjednik Nadzornog odbora Zlatan Jerković podnio je izvješće o radu Nadzornog odbora koji je utvrdio kako nije bilo napravilnosti u radu, a Saša Čajsa je u ime predsjednika Suda časti Stjepana Kušena, podnio Izvješće o radu toga tijela, kojim je konstatirano kako tijekom 2018.g. nije bilo podnesenih prijava za stegovni postupak.

Opširnije...

Javni natječaj za odabir kandidata za pričuvnog policijskog službenika

mup hr1Raspisan je Javni natječaj za odabir kandidata za pričuvnog policijskog službenika

Temeljem Uredbe o pričuvnoj policiji Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je Javni natječaj za odabir kandidata za pričuvnog policijskog službenika.

Planirano je angažiranje do 1800 pričuvnih policijskih službenika u Ravnateljstvu policije i policijskim upravama.

Natječaj se, temeljem članka 7. stavka 3. Uredbe o pričuvnoj policiji, raspisuje samo za bivše policijske službenike kojima je prestala služba radi stjecanja prava na starosnu mirovinu, na temelju sporazuma ili otkazom po vlastitoj volji.

S odabranim kandidatom za pričuvnog policijskog službenika Ministarstvo unutarnjih poslova sklapa ugovor o službi u pričuvnom sastavu policije na rok od jedne do tri godine, koji se može produljiti, ali najduže do 65. godine života.

Tekst Javnog natječaja možete pogledati OVDJE.

Obrazac prijave na Javni natječaj za odabir kandidata za pričuvnog policijskog službenika

Opširnije...

Kolona sjećanja u Vukovaru, 18. studenog 2019.

vodotoranjOBAVIJEST ČLANOVIMA UDRUGE

Temeljem Odluke Izvršnog odbora UHBDRP BPŽ, naši članovi će i ove godine sudjelovati u "Koloni sjećanja" u ponedjeljak, 18. studenog 2019.g. u herojskom gradu Vukovaru.

Sukladno Odluci, pozivamo sve zainteresirane članove Udruge i članove njihovih obitelji, neka se pravovremeno prijave kako bi smo mogli organizirati i osigurati prijevoz na navedeno događanje.

Prijave možete izvršiti kod predsjednika Vlatka Krznarića na mob.: +385 99 271-75-90 ili +385 91 665-43-33 putem mail adrese: udrugapolicijebpz@gmail.com

Opširnije...

Uoči blagdana Svih svetih položeni vijenci i zapaljene svijeće

svisveti 2019 08Na slavonskobrodskom Gradskom groblju uoči blagdana Svih svetih položeni su vijenci i zapaljene svijeće

Uoči blagdana Svih svetih, danas 31. listopada 2019. na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, kod Središnjeg križa, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve preminule.

Vijence su položila izaslanstva MUP-a RH, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ureda državne uprave, Brodsko-posavske županije, Grada Slavonskog Broda te predstavnici mnogobrojnih braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, među kojima su bili i Vlatko Krznarić, Ivica Franjić, Miroslav Serdar i Zoran Džebapredstavnici UHBDRP BPŽ.

Po završetku službenog protokola na Gradskom groblju, članovi naše Udruge uputili su se u centar grada, kod Spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima s područja Brodsko-posavske županije, gdje su također položili cvijeće i upalili lampione u spomen na sve umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje tijekom Domovinskog rata.

Opširnije...