fixed background image joomla

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara (1991.-2019.)

Vukovar 2019 1Mirno i dostojanstveno obilježena je 28. obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu 1991. godine.

Središnji dio programa „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“ započeo je u 10:00 sati u dvorištu Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana gdje je komemoracijski program vodio glumac Darko Milas, a pjesmom ga je dostojanstveno uveličala Klapa „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice.

Po završetku prigodnog programa, formirana je "Kolona sjećanja" koju su i ove godine predvodili hrvatski branitelji Vukovara skupa s članovima obitelji poginulih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara. Potom su se Koloni sjećanja priključivali ostali građani skupa s predstavnicima državnih, regionalnih i lokalnih vlasti.

Među mnogobrojnim hrvatskim braniteljima iz cijele Republike Hrvatske u "Koloni sjećanja" su sudjelovali i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Opširnije...

Poziv na 4. Likovno-literarnu večer hrvatskih branitelja

Likovna 2019Pozivamo sve zainteresirane hrvatske braniteljice / branitelje s područja Brodsko-posavske županije koji se bave likovnim ili pjesničkim stvaralaštvom, neka nam se pridruže na 4. Likovno-literarnoj večeri hrvatskih branitelja.

4. Likovno-literarna večer biti će održana u predbožićnom ozračju petak, 20. prosinca 2019. u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu s početkom u 18:00 sati.

Prijaviti se možete na mob.: +385 91 665 43 33 ili putem e-mail adrese: udrugapolicijebpz@gmail.com

Opširnije...