fixed background image joomla

Projekt "PERSPEKTIVA" - Povećanje zapošljivosti nezaposlenih osoba u Slavonskom Brodu

PerspektivaPovećanje zapošljivosti nezaposlenih osoba u Sl. Brodu

Projekt je prijavljen ispred Grada Slavonskog Broda u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb, Udrugom HVIDR-a Slavonski Brod i Romskom udrugom mladih BPŽ u veljači 2018. godine.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Grad Slavonski Brod sklopio je dana 13. ožujka 2020. s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu poduku, te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Ukupna vrijednost projekta je 1.489.910,52 kn. Ciljevi projekta su:

1. otvoriti nove perspektive za zapošljavanje i socijalno uključivanje za 50 nezaposlenih osoba s urbanog područja Slavonskog Broda kroz jačanje njihovih stručnih znanja te osobnih vještina.

2. Poduprijeti proces razvoja novih perspektiva za 50 nezaposlenih osoba s urbanog područja Slavonskog Broda jačanjem kapaciteta 15 stručnjaka koji kroz svoj svakodnevni rad pružaju aktivni doprinos zapošljavanju i socijalnom uključivanju marginaliziranih skupina.

Ciljane skupine su: 50 nezaposlenih osoba, od toga 10 pripadnika romske nacionalne manjine, 5 osoba s invaliditetom te 35 dugotrajno nezaposlenih. 15 stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina. Ciljane skupine su dugotrajno nezaposlene osobe, mladi do 20 godina, nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci.

Opširnije...

U Slavonskom Brodu svečano obilježen Dan državnosti RH

dan drzavnosti 2020 01U subotu 30. svibnja 2020. g. u Slavonskom Brodu je svečano obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske.

Svečanost obilježavanja Dana državnosti započela je održavanjem sv. mise za Domovinu u 9:00 sati u Župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći, nakon čega su u organizaciji Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu.

U nazočnosti mnogobrojnih predstavnika braniteljskih i stradalničkih udruga, predstavnika vlasti, političkih stranaka i predstavnika PU brodsko-posavske, na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu potom su u 11:00 sati položeni vijenci kod Središnjeg križa, u spomen na sve poginule, nestale u umrle hrvatske branitelje, ali i u spomen na sve one umrle koji su sudjelovali i dali svoj doprinos u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske.

Opširnije...