in Vijesti
Kreirano: 01 Kolovoz 2016

dsc 0403Članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije sudjelovali su u subotu 30. srpnja 2016. na 20. Memorijalnom turniru „Josip Jović“, koji se svake godine održava u Aržanu u spomen na prvog poginulog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, koji je smrtno stradao od srbočetničke ruke na Plitvicama - "Krvavi Uskrs" 1991. godine.

Prije svečanog otvorenja odana je počast Josipu Joviću, prvoj žrtvi u Domovinskog rata, polaganjem vijenaca na njegov grob. Vijene su položili članovi obitelji Jović, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Luka Brčić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova - Davor Blažević, zamjenik ministra unutarnjih poslova uz Slobodana Marendića, ovlaštenog za obavljanje poslova načelnika PU splitsko-dalmatinske, zatim izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, Splitsko-dalmatinske županje i predstavnici brojnih braniteljskih udruga.

Na ceremoniji svečanog otvaranja nazočnima su se obratili gospodin Željko Mustapić-Jogun, u svojstvu organizatora turnira, pukovnik Ivan Mršić, izaslanik ministra branitelja, zamjenik ministra unutarnjih poslova Davor Blažević i Luka Brčić, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović koji je i otvorio malonogometni turnir.

O P Š I R N I J E
in Vijesti
Kreirano: 01 Kolovoz 2016

Malonogometna momčad Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije na 20. Memorijalnom turniru "Josip Jović" u Aržanu osvojila 3. mjesto, dok je Josip Duspara proglašen najboljim vratarom turnira.

O P Š I R N I J E
in Vijesti
Kreirano: 30 Srpanj 2016

Grom 01U organizaciji NK "Sloga" iz Gromačnika održan je Memorijalni turnir "Damir i Miro" u Gromačniku. Sve je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobove Miroslava Jurjevića i Damira Turšića u čiji spomen se turir i održao, a sve je nastavljeno nogometnim turnirom na kojem su sudjelovale ekipe limača, seniora i veterana.

Turnir su započeli limači NK "Marsonia" Slavonski Brod, NK "Mladost" Sibinj , NK "Slavonac" Brodski Stupnik i NK "Sloge" Gromačnik. Najbolji u kategoriji bili su limači NK "Marsonie" koji su u završnoj utakmici pobjedili NK "Slogu" rezultatom 6:1. Najbolji igrači bili su Bumbić Gabrijel iz NK "Marsonie" i Gligić Karlo iz NK "Sloge". Treća je ekipa iz Sibinja dok je četvrto mjesto pripalo ekipi iz Brodskog Stupnika.

Nakon turnira limača započeo je turnir Veteranana kojem su nastupile momčadi UHBDRP BPŽ (Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije), "Graničar" Brodski Varoš, NK "Sloga" Gromačnik i NK "Sloga 2" Gromačnik. Najbolji među veteranima bili su NK "Sloga" koji su u finalnoj utakmici pobijedili ekipu UHBDRP BPŽ (Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije - osvojeno 2. mjesto). Za 3. mjesto borili su se NK "Sloga 2" i NK "Graničar" u kojem su pobjedu ipak odneli dečki iz NK "Sloge". Najbolji strijelac veteranskog turnira s 4 gola je Bernard Breulj iz ekipe NK "Sloga 2".

O P Š I R N I J E
in Vijesti
Kreirano: 21 Srpanj 2016

IMG 20160721 170915U Domu HVIDRA-e u Slavonskom Brodu, 21. srpnja 2016. godine s početkom u 17:00 sati održana je 9. sjednica Izvršnog odbora Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Brodsko-posavske županije.

Na sjednici su nazočili: Željko Golubičić, predsjednik, Đuro Keser, dopredsjednik, Vlatko Krznarić, tajnik, Tomislav Rajh, rizničar, Zdravko Kamenjaš, Martin Živić i Ivica Bošnjak, dok je svoj izostanak opravdao Miroslav Matić.

Poziv za sjednicu Izvršnog odbora upućen je Branku Cindriću, predsjedniku Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ, te Mati Pudiću, predsjedniku Udruge HVIDRA Slavonski Brod, na koji su se pozvani i odazvali.

Dnevni red za sjednicu se sastojao od nekoliko točaka: usvajanje zapisnika s 8. sjednice, zatim podnošenje Izvješća o provedenim aktivnostima u proteklom razdoblju, predstavljanje Branka Cindrića, novoizabranog predsjednika Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ, planirane aktivnosti u nadolazećem vremenskom razdoblju i završno s točkom razno.

O P Š I R N I J E
in Vijesti
Kreirano: 04 Srpanj 2016

13575466 138346846590353 1489120652 oPrigodom obilježavanja 25. obljetnice ustroja bataljuna ZNG RH "Klek" iz Ogulina, 3. srpnja 2016. u 09:30 sati izaslanstvo UHBDRP BPŽ u sastavu: Josip Ivanković, Mladen Rukavina, Mirko Cimbal, Đuro Keser i Željko Golubičić, upalilo je svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih rodoljuba u Ogulinu, a potom kod spomen obilježja prve dragovoljačke postrojbe bataljuna ZNG RH "Klek" u Zagorju Ogulinskom.

Potom je služena sv. misa Zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike bataljuna ZNG RH "Klek", koju je služio vlč. Željko Blagus. Svečanost obilježavanja 25. obljetnice nastavljena je postrojavanjem bivših pripadnika bataljuna ZNG RH "Klek" na nogometnom igralištu NK "Mladost" u Zagorju Ogulinskom. Tom su prilikom pozdravne riječi uputili Ministar branitelja Republike Hrvatske Tomo Medved, zatim župan Karlovačke županije Ivan Vučić i Jure Turković, gradonačelnik Ogulina, a skupu su još nazočili zamjenik gradonačelnika Ogulina Tone Radočaj i Zlatko Mihaljević, načelnik Općine Josipdol.

O P Š I R N I J E
NA VRH