in Vijesti
Kreirano: 31 Listopad 2016

Svi sveti 1Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana koji se u Hrvatskoj obilježavaju 01. i 02. studenog, danas su 31. listopada 2016. na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu kod Središnjeg križa položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

Vijence su položila izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja RH, Ureda državne uprave, Brodsko–posavske županije, Grada Slavonskog Broda, predstavnici političkih stranaka, te izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije predvođeno brigadirom Brankom Cindrićem, predsjednikom i njegovim zamjenikom pukovnikom Draganom Dikanovićem uz nazočnost mnogobrojnih članova braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Brodsko-posavske županije.

O P Š I R N I J E
in Vijesti
Kreirano: 27 Listopad 2016

DSCN7223 770x470U novogradiškom Domu kulture 27. listopada 2016. održana je tribina “Domovinski rat na području grada Nove Gradiške i novogradiškoj bojišnici” u organizaciji Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, na kojoj su uz mnogobrojne nazočne predstavnike udruga, sudjelovali Đuro Keser i Mirko Cimbal, predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

44 predstavnika članica Udruge organizatora iz cijele Republike Hrvatske ugostila je novogradiška Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata. Za drage goste domaćini su pripremili trodnevni program u sklopu kojeg je održana i današnja tribina. Gosti su obišli područje dijelova okupirane zapadne Slavonije u Domovinskom ratu, te spomen obilježja za poginule, umrle i smrtno stradale hrvatske branitelje. Sudjelovali su i na tribini koju su posjetili učenici novogradiških osnovnih i srednjih škola s profesorima i ravnateljima, predstavnici državnih, županijskih i gradskih organizacija, stradalničkih i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, institucija Grada, kulturno – umjetničkih udruga, te građani.

O P Š I R N I J E
in Vijesti
Kreirano: 26 Listopad 2016

IMAG0071Dana 26. listopada 2016. u Domu HVIDR-a u Slavonskom Brodu održana je 3. sjednica Izvršnog odbora Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije.

Sjednicom je predsjedavao brigadir Branko Cindrić, predsjednik KUPIDR BPŽ-e, koji je odmah na početku nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice, podnio kratko izvješće o provedenim aktivnostima u proteklom vremenskom razdoblju.

Upoznao je zatim članove Izvršnog odbora o obavljenom razgovoru s Mirkom Dusparom, gradonačelnikom Slavonskog Broda u svezi uređenja prostora u sklopu Doma HVIDR-a i aktivnosti u svezi uređanja Spoemen parka Domovinskog rata. Upućeni su dopisi i zamolbe prema Ministarstvu obrane za dodjelu muzejskih eksponata, oružja i oruđa iz Domovinskog rata, koje će biti izloženo u Spomen parku.

Tvrtka MIG d.o.o. iz Slavonskog Broda izrađuje idejno rješenje stalnog postava Spomen parka u sklopu kojeg će biti izgrađeno spomen obilježje poginulim pripadnicima 108. brigade ZNG RH, dok je u završnoj fazi realizacija projekta izgradnje spomen obilježja poginulim pripadnicima 3. GBR "Kune" i 3. bojnoj "Kobrama".

O P Š I R N I J E
in Vijesti
Kreirano: 24 Listopad 2016

Vojna policija 10. Pozivnica SB WEBPROJEKCIJA IGRANO—DOKUMENTARNOG FILMA "NISAM SE BOJAO UMRIJETI" DOMOLJUBNA MISIJA ANTONA KIKAŠA 1991.

Utorak, 25. listopad 2016. - 19:00 sati

Kazališno koncertna dvorana "Ivana Brlić Mažuranić" - Slavonski Brod

Besplatne ulaznice možete rezervirati na tel.: 091/ 585-19-05 ili ih osobno preuzeti sat vremena prije početka na blagajni dvorane.

Organizator: Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije

O P Š I R N I J E
in Vijesti
Kreirano: 18 Listopad 2016

Sisak 2015 009MU utorak, 18. listopada 2016. članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije u sastavu: Tomica Utvić, Đuro Keser, Mirko Cimbal, Josip Ivanković, Zlatan Jerković, Ivica Franjić i Vlatko Krznarić predvođeni predsjednikom Željkom Golubičićem, nazočili su u gradu Sisku na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije.

Članovi UHBDRP BPŽ uz ostale udruge bili su sastavni dio svečanog postroja i mimohoda koji se kretao ulicama grada Siska, u dijelu policijskih postrojbi koje je predvodio Marijan Smernić, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske.

Svečani postroj je potom postrojen na platou ispred uređene bine, na kojoj su nazočili predstavnici civilnih vlasti i institucija, visoki policijski djelatnici i vojni dužnosnici. Posebna gošća na ovoj svečanosti bila je Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Hrvatske branitelje iz Domovinskog rata prvi je pozdravio i čestitao im Dan hrvatskih branitelja Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije, zatim general Josip Lucić, Marko Rašić, načelnik PU sisačko-moslavačke, zatim izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, a na kraju se svima nazočnima vrlo nadahnutim govorom obratila Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

O P Š I R N I J E
NA VRH