fixed background image joomla

Ultramaraton Kašić - Slavonski Brod u čast poginulim "Kobrama", pripadnicima 3. bojne 3. gardijske brigade "Kune"

Kremimir SimicPovodom sjećanja na legendarnu 3. bojnu 3. gardijske brigade (brodske Kobre), 7. kolovoza s kolegama organiziram ultramaraton u čast poginulim "Kobrama", pripadnicima 3. bojne 3. gardijske brigade "Kune", na dečke koji su prvi puta udahnuli ovozemaljski život u majčinom naručju, u srcu slavonske ravnice, a izdahnuli u prkosnom kršu i kamenu zadarskog zaleđa braneći raskošne ljepote svoje domovine Hrvatske i da nije bilo tih hrabrih slavonskih sinova danas bi možda naš jug bio odsječen od ostatka Hrvatske. Tu činjenicu je prekrila paučina i želim ju maknuti ovim Memorijalom.

Želja nam je na simboličan način Brođane vratiti u svoj grad, trkačkim korakom od Kašića (mjesta pogibije brodskih i hrvatskih vitezova) do njihovog grada Slavonskog Broda.

Nositelj ultramaratona je Ultramaraton klub 'Mazator' iz Slavonskog Broda. Start ultramaratona je predviđen 7.kolovoza 2020. godine, u 17 sati, u Kašiću (kod spomenika poginulim 'Kobrama'), a cilj u Slavonskom Brodu (kod spomenika 3. gardijskoj brigadi – Kobre, Ulica grada Vukovara) 9. kolovoza, oko 20 sati.

Opširnije...

OBAVIJEST - 10. Sportski susreti ZUHBDRP RH, Vukovar 2020.

Grb ZajedniceOvim putem obaviještavamo sve udruge članice Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske kako ovogodišnji planirani projekt održavanja 10. Sportskih susreta ZUHBDRP RH u Vukovaru neće biti realiziran niti proveden.

Ministarstvo hrvatskih branitelja Republike Hrvatske početkom ove godine obustavilo je sve kandidirane projekte braniteljskih udruga, kao i financiranje istih, isključivo radi zaštite zdravlja braniteljske populacije, sukladno svim Odlukama o spriječavanju širenja zarazne bolesti COVID-19. ............ #OSTANIMOODGOVORNI

 

Opširnije...

PRIOPĆENJE - Prigovor na raspodjelu financijskih sredstava za rad udruga hrvatskih branitelja iz Proračuna Brodsko-posavske županije za 2020.g.

NetransparentnoU cijelosti prenosimo Priopćenje za javnost KUPIDR BPŽ, čija je članica i naša Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ 

Predsjedništvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije temeljem svog Zaključka sa sjednice održane 20. srpnja 2020.g., ovim putem izražava svoje nezadovoljstvo s donesenom Odlukom o odobrenim sredstvima za financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Brodsko-posavsku županiju iz djelokruga Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje u 2020.g., koju potpisuje župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

Iz ove županove Odluke od 10. srpnja 2020.g., Klasa: 550-01/20-01/37, Urbroj: 2178/1-09-20-04, vidljivo je kako su iz Proračuna Brodsko-posavske županije odobrena financijska sredstva za 8 (osam) programa i projekata udruga proisteklih iz Domovinskog rata u iznosu 183.100,00 kn, među kojima je ubrojena i udruga „Hrvatsko društvo političkih zatvorenika“ s projektom „Obilazak logora i grobišta“ u iznosu 8.000,00 kn. Apsolutno nemamo ništa protiv dodjele financijskih sredstava za rad i aktivnosti navedene udruge, no smatramo kako navedena udruga po svom karakteru i obliku udruživanja nikako ne pripada kategoriji udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Sukladno tome, proizlazi kako su financijska sredstva temeljem ove Odluke ustvari odobrena za samo 6 braniteljskih udruga (Zajednica udruge HRVI BPŽ - 2 projekta, Udruga HVIDR-a Slavonski Brod, Udruga HVIDR-a Nova Gradiška, Hrvatski časnički zbor BPŽ, Udruga hrvatskih branitelja HRZ i PZO Slavonski Brod i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata BPŽ) s ukupno kandidiranih 7 projekata. Postavlja se pitanje što je s ostalim braniteljskih udrugama koje djeluju i rade na području Brodsko-posavske županije?! Koji je njihov status i kome one pripadaju?!

Opširnije...

RADIO MARIJA: "Snaga Hrvatske" – tema: “Prekinuto djetinjstvo”; gost: Vlatko Krznarić iz Slavonskog Broda

Radio emisija "Snaga Hrvatske" – tema: “Prekinuto djetinjstvo”; gost: Vlatko Krznarić iz Slavonskog Broda, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije; urednica i voditeljica: Višnja Mikić.

Radio Marija je jedan od vrlo rijetkih medijskih servisa koji redovito svake subote emitira radio emisiju na temu Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, u kojoj je Vlatko Krznarić gostovao već po drugi puta. U ovoj emisiji je govorio između ostalog i o stradnju djece u Domovinskom ratu, te o poražavajućoj činjenici kako za te zločine do danas nitko nije odgovarao! – Emisija je emitirana: 13. lipnja 2020.g.