fixed background image joomla

Trojici brodskih policajaca uručene Spomenica domovinske zahvalnosti za 2015. godinu

spomeniceDana 8. ožujka 2016., u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj upriličeno je svečano uručenje odlikovanja Spomenica domovinske zahvalnosti za 2015.godinu.

Odlukom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Spomenicom domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu odlikovani su djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske: Miljenko Kovačević, Božo Peić i Slaven Vitolić.

U okviru kratkog prigodnog programa, prisutnima se ukratko obratio načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak, koji je potom uručio Spomenice domovinske zahvalnosti odlikovanim djelatnicima. Načelnik je također tijekom kratke ceremonije odlikovanima izrazio iskrene čestitke u ime ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića i svoje osobno ime. Ispred odlikovanih djelatnika prigodne riječi zahvale uputio je zapovjednik Interventne jedinice policije Miljenko Kovačević.

Opširnije...

Obilježena 24. obljetnica osnutka 101. brigade HVO

vlatkoSvečanim programom danas je obilježena 24. obljetnica osnutka 101. brigade HVO Bosanski Brod. Kroz brigadu je njen krvavi ratni put prošlo 4955 bojovnika. Poginulih je 436 dok je ranjeno više od 1400 branitelja. Osim ratišta Bosanske Posavine, Bosanskog Broda, Orašja, Modriče, pripadnici 101. Bosansko-brodske brigade sudjelovali su i u akcijama diljem Republike Hrvatske i prošli ratišta od Vukovara, Velebita, Dubrovnika, zapadno-slavonskog pa sve do Južnog bojišta.

Današnjem programu obilježavanja u Bosanskom Brodu, svetoj misi u Crkvi sv. Ante u Močilima, te polaganju vijenaca i paljenju svijeća na mjesnim grobljima u Bosanskom i Slavonskom Brodu nazočili su mnogobrojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici lokalne samuprave te predstavnici političkih stranaka.

Na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu cvijeće su položili i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ, predsjednik Željko Golubičić i tajnik Vlatko Krznarić, a vijenac je položio i zapalio svijeću u ime Antiterorističke jedinice Lučko iz Zagrebe, umirovljeni bojnik Vlado Marić, počasni član UHBDRP Brodsko-posavske županije.

Vlado Marić je dobio podršku svih braniteljskih udruga s područja Brodsko-posavske županije za imenovanje na neku od dužnosti u Ministarstvu branitelja, te je ovom prigodom rekao: "Ovdje smo došli kako bi odali počast žrtvama palim u Domovinskom ratu. Oni su pokazali zajedništvo u vrijeme rata i dali putokaze kako Hrvati trebaju biti jedna narod i da ih se ne smije dijeliti. HVO je bio sastavnica i komponenta Oružanih snaga i tu nema kompromisa. Njihov doprinos u Domovinskom ratu je ogroman i neupitan. U obrani države nije bilo podjele na Hrvate s jedne i druge strane rijeke Save."

Opširnije...

Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2016./2017.

policijaMinistarstvo unutarnjih poslova raspisalo je Natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2016./2017. godini, temeljem kojega je planiran upis 325 polaznika i polaznica.

Rok za podnošenje prijava je od 3. do 17. ožujka, a Program obrazovanja započinje 5. rujna 2016. godine.

Nakon završetka Programa, polaznici će se u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova, odnosno policijske uprave i ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije, primati sukladno potrebama službe. Natječaj, njegove uvjete, način natjecanja i popis potrebnih priloga uz prijavu, pročitajte OVDJE.

Izvor: MUP RH

Opširnije...

Mimohod pobjednika u Pakracu nakon 25 godina (1991. - 2016.)

25 1 1Svečano obilježavanje 1. ožujka - dana kada je u Pakracu počeo Domovinski rat, krenulo je sv. misom u pakračkoj crkvi UBDM, nakon koje je, negdje oko podneva, formirana kolona za ovogodišnji "Mimohod pobjednika" ulicama Pakraca, koji je ove godine okupio više od 700 ljudi.

Iako vrijeme nije poslužilo organizatore, ove godine svečanom činu obilježavanja nazočio je velik broj uzvanika i posjetitelja s raznih strana Hrvatske. U koloni je bio izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, zatim general Mladen Markač koji je Pakracom prošao u društvu gradonačelnice Anamarije Blažević i Davora Huške, pomoćnika ministra RR i EU fondova u Vladi RH. Počast su došli odati i novi minstar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, župan Alojz Tomašević, te saborski zastupnik Franjo Lucić.

Kolona duga dvjestotinjak metara okupila je predstavnike više udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz raznih gradova kao i predstavnike braniteljske populacije, a zastupljena su bila i izaslanstva gradova čiji su branitelji upravo na pakračkom bojištu branili Domovinu. Svečani mimohod vodio je preko glavnog pakračkog trga sve do Rimokatoličkog groblja gdje su prisutni polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast poginulim hrvatskim braniteljima. Program je nastavljen svečanim postrojavanjem ispred pakračke policijske postaje.

Svečanom obilježavanju 25. obljetnice početka Domovinskog rata u Pakracu, uz mnogobrojne predstavnike braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, nazočili su predsjednik Željko Golubičić i Vlado Marić, počasni član Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Opširnije...

Održana tiskovna konferencija braniteljskih udruga s područja Brodsko-posavske županije

vlado maricDana 01. ožujka 2016. u prostorijama HVIDRA-e u Slavonskom Brodu s početkom u 10:30 sati, održana je tiskovna konferencija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Brodsko-posavske županije na temu otvorenog pisma Predsjedniku Vlade Tihomiru Oreškoviću sa zahtjevom za imenovanje umirovljenog bojnika Vlade Marić na neku od visokih dužnosti u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA BRODSKO‐POSAVSKE ŽUPANIJE I UDRUGA RATNIH PRIPADNIKA ATJ LUČKO 90.

‐ PREDSJEDNIKU VLADE RH, gdin. Tihomir Orešković

Predmet: Zahtjev i inicijativa Udruga hrvatskih branitelja proizišlih iz Domovinskog rata brodsko‐posavske županije i Udruge ratnih pripadnika Lučko 90. za imenovanje umirovljenog bojnika Vlade Marić na neku od visokih dužnosti u Ministarstvu hrvatskih branitelja

Poštovani, u proteklih više od mjesec dana svjedoci smo toga da se hrvatski branitelji kao najčasniji i najsvjetliji dio hrvatskoga društva, zbog aktualne situacije i neimenovanja Ministra hrvatskih branitelja kao i problema koji u svezi toga proizlaze, ponovo u hrvatskoj javnosti stigmatiziraju i nepravedno dovode u loš i inferioran položaj.

Duboko zabrinuti i ožalošćeni tom činjenicom ovim putem želimo Vas izvjestiti da je na sjednici najznačajnijih Udruga hrvatskih branitelja proizišlih iz Domovinskog rata brodsko‐posavske županije održanoj dana 21.siječnja 2016. godine u prostorijama HVIDRE Grada Slavonskog Broda donesen je slijedeći zaključak ( dostavljen 21.siječnja 2016. gospodinu Tomislavu Karamarko i Boži Petrov )

Opširnije...