fixed background image joomla

U Slavonskom Brodu svečano obilježen Dan državnosti RH

dan drzavnosti 2020 01U subotu 30. svibnja 2020. g. u Slavonskom Brodu je svečano obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske.

Svečanost obilježavanja Dana državnosti započela je održavanjem sv. mise za Domovinu u 9:00 sati u Župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći, nakon čega su u organizaciji Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu.

U nazočnosti mnogobrojnih predstavnika braniteljskih i stradalničkih udruga, predstavnika vlasti, političkih stranaka i predstavnika PU brodsko-posavske, na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu potom su u 11:00 sati položeni vijenci kod Središnjeg križa, u spomen na sve poginule, nestale u umrle hrvatske branitelje, ali i u spomen na sve one umrle koji su sudjelovali i dali svoj doprinos u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske.

Opširnije...

25. obljetnica VRO "BLJESAK", Okučani - 1. svibnja 2020.

Okucani 01Članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, nazočili su 1. svibnja 2020. na skromnom svečanom obilježavanju 25. obljetnice VRO "BLJESAK" u Okučanima.

U skladu s preporukama stožera Civilne zaštite RH i zbog situacije s pandemijom uzrokovanom širenjem zaraze korona virusom, ovom događanju je za razliku od dosadašnjih godina umjesto većeg broja članova, nazočilo samo izaslanstvo UHBDRP BPŽ u sastavu: Vlatko Krznarić, Ivica Franjić, Tihomir Čengić i Zoran Džeba.

Po završetku službenog protokola u kojem su sudjelovali predstavnici državnog vrha, braniteljskih i stradalničkih udruga, te predstavnici članova obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja, svijeće i cvijeće su položili i predstavnici naše udruge, nakon čega su se uputili na spomen obilježje podignuto u spomen STIPI VUKOVCU, pripadniku SJP "Šimini Anđeli Pakla" PU brodsko-posavske poginulom tijekom oslobodilačke VRO "BLJESAK", gdje su također upalili svijeće i položili cvijeće.

Opširnije...