fixed background image joomla

Podjela priznanja i zahvalnica zaslužnim članovima UHBDRP BPŽ

podjela 01U prostorijama Mjesnog doma "Josip Juraj Strossmayer" u Slavonskom Brodu, 10. studenog 2017. godine, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije organizirana je podjela priznanja i zahvalnica zaslužnim pojedincima za ostvarene sportske rezultate tijekom 2017. godine.

Zasluženo priznanje dobili su članovi malonogometne momčadi koji su predstavljali UHBDRP BPŽ na sportskim natjecanjima i događanjima tijekom ove godine, osvojivši  pri tom 2. mjesto na 21. Memorijalnom turniru "Josip Jović" održanom 29. srpnja 2017. u Aržanu i 1. mjesto na ovogodišnjim 7. sportskim susretima ZUHBDRP RH, održanim 16. rujna 2017. u Virovitici. Predsjednik Željko Golubičić uručio je priznanja Zdravku Kamenjašu (treneru-igraču), Tomislavu Vlainiću, Nenadu Đakoviću, Mati Brekalu, Boži Peiću (vrataru), Josipu Cipru, Anti Budimiru, Berislavu Vardiću i Domagoju Matoševiću.

Za ostvarene izuzetne rezultate u streljaštvu, priznanja su primili: Ivica Franjić, Mirko Cimbal i Ivica Antolić, dok su priznanja za odlične rezultate u disciplini šah dobili Antun Mataić i Ivan Mihalj. U disciplini bela nastupali su Katica Golubičić i Martin Živić, kojima je ovom prigodom također uručeno zasluženo priznanje.

Posebna priznanja dobili su Zlatan Jerković i Krešimir Šimić, za sudjelovanje i predstavljanje UHBDRP BPŽ u službenom državnom protokolu na kninskoj tvrđavi prigodom obilježavanja Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, održanom 5. kolovoza 2017. u kraljevskom gradu Kninu.

Zahvaljujući odličnim ostvarenim rezultatima naših predstavnika i natjecatelja na ovogodišnjim 7. sportskim susretima Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, UHBDRP BPŽ je proglašena ukupnim pobjednikom sportskih susreta, te je napokon osvojen i prijelazni pehar.

Uručene su ovom prilikom i zahvalnice zaslužnim sponzorima i pojedincima za osobit doprinos i svesrdnu pomoć u radu UHBDRP BPŽ tijekom 2017. godine, a to su: Brodska Posavina d.d., Javnobilježnički ured Robert Anton Čečatka, KUPIDR BPŽ-e, Udruga HVIDR-a Slavonski Brod, Mato Opačak, Opći sindikat MUP-a RH Podružnica PU brodsko-posavske, Ante Zovak, PU brodsko-posavska, Šahovski klub invalida "HVIDRA" Slavonski Brod, Tamburaški sastav Župe Duha Svetoga i TDA BROD d.o.o.

Opširnije...

Položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, te civilne žrtve iz Domovinskog rata povodom blagdana Svih svetih

svisveti 2017 04U spomen na sve poginule i umrle hrvatske branitelje, te civilne žrtve iz Domovinskog rata, 31. listopada 2017. položeni su vijenci i upaljene svijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana.

Uz izaslanstva Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ, Zajednice udruga HVIDR-a BPŽ i Udruge HVIDR-a Slavonski Brod, Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji, predstavnika Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda, roditelja stradalih hrvatskih branitelja te brojnih političkih stranaka, ispred Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, vijenac je položio i upalio svijeću, predsjednik Željko Golubičić.

U prigodi blagdana Svih svetih položeni su vijenci i zapaljene svijeće u Novoj Gradiški kod Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima na novogradiškom bojištu u Domovinskom ratu, te na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje su u ime UHBDRP BPŽ nazočili Đuro Keser i Mirko Cimbal.

Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, te civilne žrtve iz Domovinskog rata, biti će služena na Dušni dan, u četvrtak, 2. studenog 2017. na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu s početkom u 9:00 sati.

Opširnije...

Ustrojavanje pričuvnih postrojbi Oružanih snaga RH

morh logoMinistarstvo obrane RH upućuje pozive za vojne obveznike radi smotriranja (ažuriranja podataka), priopćavanja rasporeda u pričuvne postrojbe Oružanih snaga RH te obuke i osposobljavanja, a s ciljem popune šest pričuvnih pješačkih pukovnija.

Pojedinačni pozivi upućuju se razvrstanim pričuvnicima (vojnici, dočasnici i časnici), a to su osobe koje su odslužile vojni rok ili su bili na dragovoljnom vojnom osposobljavanju ili u djelatnoj vojnoj službi te im je određena vojno stručna specijalnost, do 55 godina starosti, do kada zakonski traje vojna obveza.

Pričuvna komponenta Oružanih snaga RH ima namjenu i zadaću, zajedno s djelatnim sastavom, sudjelovati u obrani teritorijalne cjelovitosti, suvereniteta i neovisnosti Republike Hrvatske, doprinositi međunarodnoj sigurnosti i dati potporu civilnim institucijama u sklopu zaštite i spašavanja u slučaju katastrofa (potres, poplava), protupožarne zaštite, traganja i spašavanja i dr.

Pričuvnici koji su zaposleni, a pozvani su zbog izvršenja vojne obveze zadržavaju prava iz radnog odnosa, što je regulirano Zakonom o radu. Pričuvnik koji je primio poziv na osposobljavanje ili vježbu dužan je obavijestiti svog poslodavca da ga u razdoblju navedenom u pozivu neće biti na radnom mjestu. Po završetku osposobljavanja ili vježbe pričuvnik će dobiti potvrdu kojom će opravdati svoj izostanak s posla. Poslodavac ostvaruje pravo na troškove naknade plaće i drugih materijalnih prava pričuvnika koji su pozvani radi izvršavanja vojne obveze, koje nadoknađuje Ministarstvo obrane. Navedenu naknadu poslodavac ostvaruje na pisani zahtjev, u kojem navodi iznos koji potražuje te IBAN na koji se treba izvršiti isplata naknade, a dostavlja ga na adresu: Ministarstvo obrane RH, Sektor za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima, Stančićeva 6, 10000 Zagreb.

Opširnije...

Stambeno kreditiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

hpb kropanaS obzirom na učestale upite hrvatskih branitelja i članova obitelji stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja iz Domovinskog rata, donosimo detaljnije informacije o mogućnostima i načinu ostvarivanja stambenih kredita na temelju Protokola o suradnji Ministarstva i HPB-a.

Ministarstvo hrvatskih branitelja i Hrvatska poštanska banka (HPB) potpisali su, 3. listopada 2017. godine, Protokol o stambenom kreditiranju hrvatskih branitelja i članova obitelji stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja iz Domovinskog rata kojim je utvrđeno kako će uvjeti stambenih kredita hrvatskim braniteljima i članovima obitelji stradalih uvijek biti među najpovoljnijima iz ponude HPB-a. S obzirom na učestale upite, donosimo detaljnije informacije o mogućnostima ostvarivanja kredita.

KORISNIK KREDITA
Korisnici kredita su hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i članovi obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata sukladno potvrdi koju je izdalo Ministarstvo hrvatskih branitelja. Zahtjev za realizaciju stambenog kredita korisnici mogu podići u najbližoj poslovnici HPB-a ili na njihovoj Internet stranici, uz naznaku da se radi o kreditima za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.

Opširnije...

Dodijeljeni stambeni krediti i financijske potpore HRVI

Dodjela kredita 01U petak, 20. listopada 2017., Brodsko-posavsku županiju posjetili su pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić i načelnik Sektora za stambeno zbrinjavanje Ministarstva hrvatskih branitelja Željko Motik. Tom prigodom, u Velikoj vijećnici županijske uprave, uručena su Rješenja o dodjeli stambenih kredita i financijskih potpora hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata s područja Brodsko-posavske županije.

Ukupno je dodijeljeno pet stambenih kredita i dvije financijske potpore za rješavanje stambenih pitanja, a kako je istaknuo pomoćnik ministra Križić prenoseći poruku ministra Tome Medveda:" Danas ovdje dodjeljujemo oko 750 000 kuna. Znam da nije puno, ali je od srca i nastavljamo raditi dalje. Uz ispriku što ste toliko dugo čekali, zahvaljujem vam za vaš nemjerljivi doprinos."

Rješenja za stambene kredite dobili su: Ilija Ćurić, Mate Tolić, Ivan Križanović, Antun Petrlić i Darko Cindrić, dok su financijske potpore dodijeljene Nikoli Prebandi i Iliji Agatiću.

Sve okupljene predstavnike branitelja, hrvatskih ratnih vojnih invalida, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pozdravili su župan Danijel Marušić i zamjenik gradonačelnika Slavonskoga Broda Hrvoje Andrić, te predsjednik Županijske skupštine i saborski zastupnik Pero Ćosić.

Opširnije...