fixed background image joomla

Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije, 16.09.2020.

U interesu zaštite zdravlja braniteljske populacije, ali i svih ostalih građana, ovogodišnje obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije obilježit ćemo skromno uz molitvu i prisjećanje na sve hrvatske kćeri i sinove koji su utkali svoje živote u temelje slobodne i nezavisne Republike Hrvatske!

𝐍𝐀𝐏𝐎𝐌𝐄𝐍𝐀: Obilježavanje će biti održano uz pridržavanje svih mjera i preporuka koje su propisale epidemiološke službe i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske!

Plakat 2020

U općini Sibinj završen 2. Memorijal „Šimo Đamić“

2 Memorijal 5U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave brodsko-posavske, održano je natjecanje policijskih službenica i službenika Ministarstva unutarnjih poslova, pod nazivom 2. memorijal „Šimo Đamić“, u sjećanje na legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske, Šimu Đamića.

U natjecanju je sudjelovao 61 natjecatelj, od kojih 59 policajaca i, kao i prethodne godine, 2 policajke. Ove godine je pripremljena zahtjevnija staza, od Tomice do Sibinja preko obronaka Dilj gore u duljini od oko 30 km.

Zbog provedbe preventivnih epidemioloških mjera, ove godine skromniji svečani i završni program upriličen je na cilju, nogometnom igralištu u Sibinju, kojom prilikom su posjetitelji mogli uživati u izvrsnom nastupu policijske klape Sveti Mihovil iz policijske uprave splitsko-dalmatinske. Iz istih razloga, nažalost, nismo bili u mogućnosti uživati u skoku padobranca sa zastavom i demonstraciji borilačkih vještina pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko.

Uz prigodne riječi M. J. Zagorke: „Dođi, primi zastavu. Ona je obraz naš, čast naša, slava naša, govor našeg srca, poklik naših pravica, sunce naše slobode. Dok je u našim rukama, dotle smo svoji, slobodni i pravicom naoružani.“, u izvedbi načelnika PU brodsko-posavske Antuna Valića, počasni postroj MUP-a, uz acapella intonaciju hrvatske himne, podignuli su zastavu kojom je obilježen početak završne svečanosti drugog memorijala Šimo Đamić. Svi prisutni minutom tišine, odali su počast svim poginulim, nestalim, stradalim i umrlim hrvatskim redarstvenicima, kao i svim braniteljima i civilnim žrtvama koji su svoje živote dali za stvaranje samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

Opširnije...