fixed background image joomla

SBTV - DNEVNIK - NAKON TEŠKE OPERACIJE DJEVOJČICA LEA USPJEŠNO SE OPORAVLJA

Lijepo je vidjeti ovakve pozitivne vijesti i sretni smo što je ova teška operacija, hvala dragom Bogu, bila vrlo uspješna!

U humanitarnoj akciji prikupljanja financijskih sredstava za operaciju ove hrabre djevojčice sudjelovala je i naša Udruga, što je samo još jedan pokazatelj kako je uvijek dobro činiti dobro!

Svečano i dostojanstveno obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dan pobjede2020 2Svečano i dostojanstveno obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

U prigodi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice VRO "Oluja" u Slavonskom Brodu su 5. kolovoza 2020. kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima položeni vijenci i upaljene svijeće u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Vijence su prvo položili članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, a potom i ostala mnogobrojna izaslanstva, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, među kojima su bili i članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Opširnije...

Ultramaraton Kašić - Slavonski Brod u čast poginulim "Kobrama", pripadnicima 3. bojne 3. gardijske brigade "Kune"

Kremimir SimicPovodom sjećanja na legendarnu 3. bojnu 3. gardijske brigade (brodske Kobre), 7. kolovoza s kolegama organiziram ultramaraton u čast poginulim "Kobrama", pripadnicima 3. bojne 3. gardijske brigade "Kune", na dečke koji su prvi puta udahnuli ovozemaljski život u majčinom naručju, u srcu slavonske ravnice, a izdahnuli u prkosnom kršu i kamenu zadarskog zaleđa braneći raskošne ljepote svoje domovine Hrvatske i da nije bilo tih hrabrih slavonskih sinova danas bi možda naš jug bio odsječen od ostatka Hrvatske. Tu činjenicu je prekrila paučina i želim ju maknuti ovim Memorijalom.

Želja nam je na simboličan način Brođane vratiti u svoj grad, trkačkim korakom od Kašića (mjesta pogibije brodskih i hrvatskih vitezova) do njihovog grada Slavonskog Broda.

Nositelj ultramaratona je Ultramaraton klub 'Mazator' iz Slavonskog Broda. Start ultramaratona je predviđen 7.kolovoza 2020. godine, u 17 sati, u Kašiću (kod spomenika poginulim 'Kobrama'), a cilj u Slavonskom Brodu (kod spomenika 3. gardijskoj brigadi – Kobre, Ulica grada Vukovara) 9. kolovoza, oko 20 sati.

Opširnije...