Održana 2. sjednica Izvršnog odbora UHBDRP BPŽ

in Vijesti
Kreirano: 09 Travanj 2019

2 sjednica 01U Novoj Gradiški je 9. travnja 2019. održana 2. sjednica Izvršnog odbora Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, na kojoj su uz predsjednika Vlatka Krznarića, nazočili Ivica Franjić (tajnik), Tihomir Čengić (rizničar), članovi Zdravko Kamenjaš i Vlado Radošić, dok su svoj izostanak opravdali Zlatan Jerković i Miroslav Matić (dopredsjednici), Ivica Đaković i Martin Živić (članovi Izvršnog odbora). Sjednici je još nazočio i Zrinko Kapetanić, predsjednik Suda časti.

Nakon usvajanja zapisnika s prošle održane sjednice Izvršnog odbora, izvješće o dosadašnjim provedenim aktivnostima podnio je predsjednik Udruge, koji je naglasio kako su naši članovi od zadnje sjednice sudjelovali na 16 različitih događanja, u kojima je angažirano sveukupno 119 članova Udruge.

Uslijedilo je podnošenje i usvajanje Izvješća o financijskom poslovanju Udruge, koje obuhvaća razdoblje od 01.01.-31.03.2019., nakon čega predsjednik upoznaje nazočne kako je nakon sastavljanja ovog financijskog izvješća, 05. travnja 2019.g. kupljen komplet sportske opreme za potrebe nogometne momčadi naše Udruge (16 dresova + 2 golmanska, 16 gaćica, lopta i sportska torba) u iznosu 2.993,77 kn, a iz dobivenih financijskih sredstava od strane Grada Nova Gradiška, temeljem odobrenog projekta „Memorijalni malonogometni turnir Josip Jović - Aržano 2019.“.

Jednoglasno su donesene sve Odluke iz nadležnosti Izvršnog odbora koje se odnose na plaćanje dospijelih financijskh obveza, te prijem novih članova u članstvo Udruge, nakon čega je usvojen plan aktivnosti u narednom razdoblju,  skladu s ranije usvojenim godišnjim Planom aktivnosti. 

U svim navedenim planiranim aktivnostima će sudjelovati predstavnici Udruge, dok je organizacija Svečanog obilježavanja Dana udruge povjerena Organizacijskom odboru za čijeg je predsjednika izabran Tihomir Čengić.

Organizacijski odbor je već 23. ožujka 2019. održao svoju prvu radnu sjednicu, na kojoj je utvrđen prijedlog protokola svečanog obilježavanja, kao i sve ostale bitne stvari uz navedeno događanje.

Organizacijski odbor nastavlja s daljnjim aktivnostima i radnjama u svezi što kvalitetnije organizacije Dana udruge, uz napomenu kako će ovo događanje biti pravovremeno medijski najavljeno, a u svrhu pozivanja članstva Udruge i gostiju, biti će izrađene svečane pozivnice i plakati.

Izvršni odbor je usvojio prijedlog protokola Svečanog obilježavanja Dana udruge, koje će biti održano u subotu, 11. svibnja 2019.g. u Sibinju, kako slijedi:

09:00 – polaganje aranžmana i paljenje svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim policajcima ispred zgrade PU brodsko-posavske u Slavonskom Brodu;
10:00 – polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Sibinju;
10:30 – početak sportskih aktivnosti (šah, belot, streljaštvo);
11:00 – revijalna veteranska nogometna utakmica na igralištu NK „Mladost“ Sibinj Veterani NK „Mladost“ Sibinj – Selekcija „UHBDRP BPŽ“;
14:00 – zajedničko druženje članova Udruge i gostiju uz skromni domjenak i tamburašku glazbu u Društvenom domu Sibinj.

Pod točkom Razno, član Izvršnog odbora Vlado Radošić upoznao je nazočne s nizom provedenih aktualnih aktivnosti, ali i onih čija je realizacija u tijeku.

2 sjednica 02

NA VRH