Hrvatski branitelji iz Domovinskog rata nastavljaju s humanitarnim radom

in Vijesti
Kreirano: 06 Siječanj 2023

Donacija2023Hrvatski branitelji iz Domovinskog rata - hrvatski ratni policajci nastavljaju s humanitarnim radom pod sloganom "Dobro je činiti dobro!"

Od 04.-08. siječnja 2023.g. u Sportskoj dvorani "Kolonija" u Slavonskom Brodu u organizaciji Dobrotvorne udruge MNK "Kolonija - Sv. Dominik Savio" održava se 12. Dobrotvorni malonogometni turnir "Kolonija 2023."

Kompletan financijski prihod koji bude ostvaren tijekom održavanja ovog prestižnog humanitarnog turnira godinama je namijenjen i bude utrošen isključivo u humanitarne svrhe. Tako je ove godine u planu kupnja specijalističkih medicinskih uređaja i aparata za Odjel pedijatrije  Opće bolnice "dr. Josip Benčević" Slavonski Brod.

Hrvatski branitelji dugi niz godina sudjeluju u ovoj nadasve hvalevrijednoj humanitarnoj aktivnosti, stoga su članovi dvije bratske / sestrinske udruge - Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije i Udruge specijalne jedinice policije "Šimini Anđeli Pakla" odlučili  i ove godine sudjelovati, te su darivali ukupno 5 (pet) lijepo opremljenih i vrlo vrijednih umjetničkih slika, koje će biti prodane tijekom humanitarne aukcije, a kompletan iznos ostvaren od prodaje slika biti će pridodan humanitarnom fondu.

Darovane umjetničke slike nastale su na Likovnoj koloniji hrvatskih branitelja "BOJE HRVATSKE NIKADA NE BLIJEDE", koja je održana 16. rujna 2022.g. u Slavonskom Brodu u sklopu obilježavanja i proslave Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije. Ovaj projekt provodimo svake godine u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, kojeg je ove godine financirala Brodsko-posavska županija putem provedenog Javnog poziva za financiranje projekata i aktivnosti braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Uz voditelja projekta Dragu Matoševića na Likovnoj koloniji hrvatskih branitelja sudjelovali su: Ivan Vrljić-Kinez, Josip Vrljić, Kazimir Buljan, Jozo Pišković, Dario Pavić, Slavica Grđan i Eva Bilanždić.

Slike za donaciju2023

Povrata na naslovnicu