Momčad UHBDRP BPŽ sudjelovala je na 26. Memorijalnom malonogometnom turniru "JOSIP JOVIĆ" u Aržanu

in Vijesti
Kreirano: 03 Kolovoz 2022

Arzano 01U Aržanu održan 26. Memorijalni malonogometni turnir "JOSIP JOVIĆ"

U organizaciji Udruge policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski uz potporu MUP RH, PU splitsko-dalmatinske i IPA RK Splitsko-dalmatinske, tijekom 30. i 31. srpnja 2022.g. u Aržanu je održan 26. Memorijalni malonogometni turnir "Josip Jović" u spomen na prvog poginulog hrvatskog policajca Josipa Jovića, pripadnika specijalne jedinice policije MUP RH, ubijenog metkom pobunjenih srbočetničkih formacija na Plitvicama 31. ožujka 1991. godine - "Krvavi Uskrs 1991.".

Prije početka natjecateljskog dijela turnira, na mjesnom groblju u Aržanu položeni su vijenci i zapaljene svijeće na grobu Josipa Jovića, kojom prigodom je Policijska klapa "Sveti Mihovil" izvela pjesmu "Kada je trebalo".

Polaganju vijenaca su uz članove obitelji Josipa Jovića nazočili mnogobrojni predstavnici lokalnih i županijskih vlasti, braniteljskih udruga, te predstavnici MUP RH, među kojima je nazočan bio i Antun Valić, načelnik PU brodsko-posavske.

Nakon polaganja vijenaca, turnir je otvorio ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade RH Tomo Medved.

Malonogometna momčad UHBDRP BPŽ je kao i svake godine do sada sudjelovala na ovom za nas vrlo značajnom turniru, no ovaj puta zbog mnogobrojnih ozljeda naših igrača, ove godine nismo ostvarili značajniji rezultat, ali smo ipak među mnogobrojnim momčadima zavrijedili nagradu za "Fair play" momčad. Uz veteransku momčad, na turniru je nastupala i seniorska momčad PU brodsko-posavske, koja je ispala u kvalifikacijskom dijelu natjecanja što ih je isključilo iz daljnjeg sudjelovanja u igračkom dijelu turnira.

Za momčad UHBDRP BPŽ pod vodstvom trenera Zdravka Kamenjaša nastupali su: Božo Peić, Božidar Teskera, Pero Petrić, Tomislav Vlainić, Tomislav Rajh, Josip Rašić, Darko Rašić, Berislav Vardić, dok su stručni stožer i logističku potporu činili: Nenad Đaković, Domagoj Matošević, Milan Kulić, Martin Živić, Josip Duspara, Željko Sekulić, Ivica Franjić i Vlatko Krznarić.

Arzano 03

Arzano 04