Održan 31. Memorijalni nogometni turnir "ZVONKO MIKOLČEVIĆ" 2022.

in Vijesti
Kreirano: 23 Srpanj 2022

Zvonko 01U Ruščici održan 31. Memorijalni nogometni turnir "ZVONKO MIKOLČEVIĆ" 2022.

Turnir se svake godine održava u Ruščici kao trajni spomen na ZVONKA MIKOLČEVIĆA, prvog poginulog hrvatskog branitelja s područja Brodsko-posavske županije, hrvatskog policajca PU brodsko-posavske, koji je smrtno stradao 14. srpnja 1991.g. u obrani Policijske postaje Glina prilikom srbočetničkog napada potpomognutog snagama tzv. JNA.

Uz članove obitelji, predstavnike lokalne i županijske vlasti, izaslanstvo PU brodsko-posavske, te članove braniteljskih udruga, u jutarnjim satima smo položili cvijeće na Zvonkov grob i upalili svijeće, kao i na ostalim grobovima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu koji su sahranjeni na ruščičkom groblju, a popodne je upriličeno svečano polaganje vijenaca kod spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Ruščici, nakon čega je na stadionu NK "Posavac" održano otvaranje memorijalnog turnira.

Turnir je otvorio Branko Cindrić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade RH Tome Medveda, a otvorenju su nazočili načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić i njegov zamjenik Ivica Kovačević. Udrugu hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije na ovom događanju predstavljali su Zdravko Kamenjaš, Željko Sekulić, Josip Duspara i Vlatko Krznarić.

Zvonko 02

Povrata na naslovnicu