Održan Memorijalni malonogometni turnir "Šimo Đamić"

in Vijesti
Kreirano: 30 Listopad 2021

Memorijalni turnir 2021 01U organizaciji Udruge Specijalne jedinice policije u obrani Domovine MUP-a RH Slavonski Brod, održan je Memorijalni malonogometni turnir „Šimo Đamić“

Specijalna jedinica policije PU brodsko-posavske "Šimini anđeli pakla" ustrojena je 15. ožujka 1991. godine, ali je ovogodišnje obilježavanje jubilarne 30. obljetnice osnutka postrojbe izostalo u mjesecu ožujku kada se inače obilježava, zbog aktualne epidemije uzrokovane korona virusom i zabranom okupljanja većeg broja građana.

Kada su se napokon stekli uvjeti za okupljanjem nešto većeg broja građana, članovi Udruge SJP "ŠAP" su se odlučili na organizaciju Memorijalnog malonogometnog turnira "Šimo Đamić" u spomen na svog preminulog ratnog zapovjednika Šimu Đamića, a kojim bi ujedno skromno obilježili svoju ovogodišnju 30. obljernicu osnutka.

Turnir je održan u subotu 30. listopada 2021..g u sportskoj dvorani u Podcrkavlju, a započeo je svečanim polaganjem vijenaca kod spomen obilježja ispred baze Interventne jedinice policije PU brodsko-posavske, te u Gornjoj Bebrini kod spomen obilježja preminulom ratnom zapovjedniku SJP Šimi Đamiću.

Prije početka turnira, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca smrtno stradalim pripadnicima SJP "ŠAP" počast su odali predstavnici Udruge SJP "ŠAP" na čelu s predsjednikom Andrijom Živkovićem, izaslanstvo Brodsko-posavske županije na čelu sa zamjenikom župana Markom Šimićem, izaslanstvo Grada Slavonskoga Broda na čelu s privremenom pročelnicom Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Nikolinom Ružić, predstavnici Udruge Specijalne policije PPN "Fenix Posavina", predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskoga rata policije Brodsko-posavske županije, Vlatko Krznarić s izaslanstvom, načelnik općine Klakar Tomislav Pendić i obitelj poginulog ratnog zapovjednika Šime Đamića.

Na turniru je sudjelovalo 5 malonogometnih veteranskih momčadi: Udruga SJP "Delta" Županja, UHBDRP BPŽ, PPN "Fenix Posavina", Udruga SJP "ŠAP" i momčad liječnika "Opće bolnice dr. Josip Benčević" Slavonski Brod, koji su ujedno ponijeli titulu pobjednika ovogodišnjeg turnira.

Tijekom Domovinskog rata 8 pripadnika SJP "ŠAP" PU brodsko-posavske položilo je svoje živote na oltar Domovine, ranjeno je 86 pripadnika, a njih 18 je nesretno smrtno stradalo i umrlo.

Memorijalni turnir 2021 09

Memorijalni turnir 2021 08