Svečano obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

in Vijesti
Kreirano: 16 Rujan 2021

Dan HB 2021Svečanim obilježavanjem odana je počast svim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote položili na oltar Domovine tijekom Domovinskog rata

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, 15. i 16. rujna 2021. godine u Slavonskom Brodu je svečano obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije, a u znak sjećanja, kao i prethodnih godina, ispred spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, položeni su vijenci i zapaljeni lampioni, nakon održane Svete mise zadušnice u kapeli sv. Ane u slavonskobrodskoj tvrđavi.

U popodnevnim satima, na novogradiškom području u Novoj Varoši, svečanom je obilježena 30. obljetnice teških borbi i stradavanja hrvatskih branitelja na novogradiškoj bojišnici, hdje je polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona ispred spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, te molitvom, prisjetili 16. rujna 1991. godine, čime je odana počast svima onima koji su svoje živote položili na oltar Domovini.

Među mnogobrojnim visokim uzvanicima i izaslanstvima, predstavnicima Brodsko-posavskke županije, Gradova Slavonskog Broda i Nove Gradiške, članovima braniteljskih i stradalničkih udruga, ovom događanju su nazočili i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Povrata na naslovnicu