Momčad Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije osvojila 2. mjesto na 25. Memorijalnom turniru "Josip Jović" u Aržanu

in Vijesti
Kreirano: 26 Srpanj 2021

Arzano 2021 01U odličnoj organizaciji Udruge policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, 24. i 25. srpnja 2021. održan je 25. Memorijalni malonogometni turnir "Josip Jović" na igralištu istoimenog sportskog centra u Aržanu.

U kategoriji seniorskih momčadi Policijskih uprava prvo mjesto po prvi put u 25 godina odigravanja turnira osvojila je momčad domaćina PU splitsko-dalmatinske. Njihova momčad tek u raspucavanju sedmeraca pobijedila je momčad PU ličko-senjske rezultatom 10:9. Prijelazni pehar uručili su im brat junaka Josipa Jovića Tomislav Jović i Bože Ćubić načelnik općine Cista Provo, a pehar za pobjednika Tihomir Nenadić načelnik PGP Imotski. Treće mjesto pripalo je PU šibensko-kninskoj.

U kategoriji braniteljskih udruga prvo mjesto pripalo je momčadi Veterana MUP RH, dok je drugo mjesto zauzela momčad Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije. Treća je momčad branitelja specijalne policije BAT iz Splita. Pehar pobjedniku uručio je Ivica Strinić predsjednik Udruge policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski.

Prije samog početka ovoga jubilarnog 25. turnira u subotu su u Aržanu bili i potpredsjednici Vlade RH, ministri Davor Božinović i Tomo Medved. Oni su posjetili gradilište budućeg Memorijalnog centra “Josip Jović” koji se gradi tik do osnovne škole te izrazili zadovoljstvo što će centar već sljedeće godine biti u funkciji. Prije same posjete gradilištu ministri su zajedno sa svim sudionicima turnira, predstavnicima županije i braniteljskih udruga, kao i rodbinom junaka Josipa Jovića položili vijence i upalili svijeće na njegov grob.

Za momčad Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije nastupali su: vratari Željko Sekulić i Božo Peić, te igrači Berislav Vardić, Božo Teskera, Tomislav Vlainić, Nenad Đaković, Domagoj Matošević, Dejan Kašljević, Milan Kulić, pod vodstvom trenera Zdravka Kamenjaša. Logistički dio momčadi činili su: predsjednik Vlatko Krznarić, tajnik Ivica Franjić i član Izvršnog odbora Martin Živić.

Ovom se prilikom još jednom zahvaljujemo našoj PU brodsko-posavskoj i njenom načelniku Antunu Valiću, koji su nam i ove godine omogućili i pomogli odlazak na jubilarni 25. Memorijalni malonogometni turnir "Josip Jović" u Aržanu, na kojem sudjelujemo neprekidno već dugi niz godina.

Ovaj projekt je dijelom realiziran sredstvima Brodsko-posavske županije temeljem Javnog natječaja za rad udruga, a redoviti rad UHBDRP BPŽ tijekom 2021.g. financijskim su dotacijama pomogli: Općina Brodski Stupnik, Općina Sibinj, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ, Općina Podcrkavlje, Brodska Posavina d.d. i TDA BROD d.o.o., te se i njima ovim putem iskreno zahvaljujemo.

Povrata na naslovnicu