Dan sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu "Mali križ-velika žrtva"

in Vijesti
Kreirano: 19 Lipanj 2021

Mali kriz 2021 1U organizaciji Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata, 19. Susret sjećanja na poginulu djecu u Domovinskom ratu, pod nazivom „Mali križ – velika žrtva” održan je 19. lipnja 2021. u Slavonskom Brodu.

Svečanost obilježavanja započela je misnim slavljem u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva s početkom u 10:00 sati nakon čega su, kod spomen obilježja „Prekinuto djetinjstvo” na Šetalištu braće Radić položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Vijence su prvi položili predstavnici roditelja i obitelji poginule djece, zatim predsjednik Republike Hrvatske i Vrhovni zapovjednik OSRH Zoran Milanović, izaslanik premijera potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Pero Ćosić, izaslanstvo Brodsko-posavske županije na čelu sa županom Danijelom Marušićem, izaslanstvo Grada Slavonskog Broda na čelu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, izaslanstvo PU brodsko-posavske na čelu sa zamjenikom načelnika Ivicom Kovačevićem, predstavnici Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata na čelu sa Julijanom Rosandić te predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije predvođeni svojim predsjednikom Brankom Cindrićem.

Ova svečanost organizira se svake godine kako bi se odala počast poginulima i od zaborava očuvala istina o najmlađim stradalnicima u Domovinskom ratu, u gradu Slavonskom Brodu koji je postao simbol stradanja djece.

Mali kriz 2021 2

Mali kriz 2021 5