Članovi UHBDRP BPŽ nazočili svečanom obilježavanju 30. obljetnice ustroja Oružanih snaga Republike Hrvatske

in Vijesti
Kreirano: 28 Svi 2021

30 OSRH 1Članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije nazočili svečanom obilježavanju 30. obljetnice ustroja Oružanih snaga Republike Hrvatske

Postrojavanjem pripadnika Hrvatske vojske, MUP RH i hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na stadionu NK "Zagreb" u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu je u petak, 28. svibnja 2021. godine, održana središnja svečanost obilježavanja 30. obljetnice formiranja Oružanih snaga, Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske.

S obzirom na ovogodišnji znatno manji broj sudionika samog postroja, na žalost ove godine članovi naše Udruge nisu umali prilike sudjelovati u svečanom postrojavanju, no ipak smo u zadnji trenutak zaprimili poziv na ovu svečanost, kojem smo se naravno vrlo rado odazvali, te smo ipak nazočili ovom prelijepom događaju u svojstvu gostiju.

Cijeli program s tribine su promatrali predsjednik UHBDRP BPŽ Vlatko Krznarić i tajnik Ivica Franjić, te članovi Martin Živić i Željko Turina, koji su 28. svibnja 1991.g. sudjelovali u prvom postrojavanju i ustroju Oružanih snaga RH u Zagrebu na stadionu NK "Zagreb" u Kranjčevićevoj ulici kao pripadnici "Jakih snaga MUP-a i ZNG-a".

30 OSRH 2

30 OSRH 3

Povrata na naslovnicu

NA VRH