Obilježena 29. obljetnica 103. brigade HVO Derventa

in Vijesti
Kreirano: 25 Ožujak 2021

Derventa 04U povodu obilježavanja 29. obljetnice osnutka 103. brigade HVO Derventa danas su na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule, nestale i umrle pripadnike te slavne ratne postrojbe Hrvatskog vijeća obrane.

Vijence je položilo izaslanstvo bivših pripadnika 103. brigade na čelu s ratnim zapovjednikom brigade Matom Bilonjićem, zatim predstavnici roditelja i obitelji poginulih i nestalih branitelja i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije na čelu s Vlatkom Krznarićem, predsjednikom Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

U ime Ministarstva hrvatskih branitelja RH, kao izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra Tome Medveda, vijenac je položio Nenad Križić. U ime Brodsko-posavske županije vijenac su položili Branko Sabo i Zvonimir Penić, a u ime Grada Slavonskog Broda zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić.

Svečanost obilježavanja ovogodišnje obljetnice započela je danas u polaganjem vijenaca na u Derventi gdje je, u Crkvi Sv. Juraja služena sveta misa zadušnica.

Foto: Posavska Hrvatska / Marin Kovačević

Devernta 01