U Pakracu održane 6. sportske igre ZUHBDRP Republike Hrvatske

in Vijesti
Kreirano: 27 Kolovoz 2016

dsc 0055U subotu, 27. kolovoza 2016. održane su u Pakracu 6. sportske igre Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, na kojima su među mnogobrojnim učesnicima sudjelovali i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije u disciplinama: mali nogomet, šah, streljaštvo, kuglanje i belot.

Program sportskih susreta, čiji je pokrovitelj Ministarstvo branitelja RH, započeo je svečanim ulaskom udruga u Gradsku športsku dvoranu Pakrac i svečanim otvorenjem igara koje je otvorila Dragica Želimorski, majka policajca i predsjednica Udruge udovica poginulih branitelja Pakraca i Lipika.

Skup su uz Miroslava Ivančića, predsjednika Udruge hrvatske policije iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik, pozdravili gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, dožupan Požeško-slavonski Ferdinand Troha, predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije RH Marijan Smernić, izaslanik ministra branitelja Miroslav Vacek te Davor Huška, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU, a svi su u svojim govorima istaknuli veliki značaj hrvatske policije kao prve organizirane jedinice u obrani Pakraca i Lipika.

UHBDRP Brodsko-posavske županije na 6. sportskim igrama ZUHBDRP RH, predstavljali su: Ivan Mihalj i Antun Mataić u šahu, Katica Golubičić i Mladen Ivezić u belotu, Zlatan Jerković, Ivica Franjić, Martin Živić i Mirko Cimbal u streljaštvu, Željko Golubičić, Zrinko Kapetanić, Dejan Valčić i Damir Franjković u kuglanju, dok su za malonogometnu momčad nastupali: Jozo Duspara, Zdravko Kamenjaš, Antun Ferdeber, Berislav Vardić, Tomislav Vlainić, Nenad Đaković i Domagoj Matošević.

SLUŽBENI REZULTATI NATJECANJA:

Streljaštvo - ekipno:

1. mjesto - Garešnica

2. mjesto - Vukovar

3. mjesto - Slavonski Brod (UHBDRP BPŽ)

Šah - pojedinačno:

1. mjesto - Zdenko Fridrih

2. mjesto - Ivan Mihalj (UHBDRP BPŽ)

3. mjesto - Ante Sesar

Šah - ekipno:

1. mjesto - Osijek

2. mjesto - Slavonski Brod (UHBDRP BPŽ)