Obilježen Dan logora Stara Gradiška uz prisjećanje na sve žrtve jugokomunističkog i srbočetničkog terora

in Vijesti
Kreirano: 03 Veljača 2021

Dan logora SG 01U srijedu 03. veljače 2021. godine u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncetracijskih logora Sisačko-moslavačke županije i pod pokroviteljstvom Općine Stara Gradiška održana je komemoracija ispred ulaza u nekadašnji zatvor Stara Gradiška.

Zbog trenutne epidemiološke situacije te propisanih mjera, ove je godine obilježavanje bilo puno skromnije i sa puno manje nazočnih za razliku od prethodnih godina.

Pored spomen ploče počast su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svim stradalnicima ovoga logara odali predstavnici Hrvatskog društva logoraša srpskih koncetracijskih logora Sisačko-moslavačke županije na čelu s predsjednikom Davorom Ančićem i Ivanom Turudić, predstavnik Ministarstva hrvatskih branitelja, prestavnici Općine Stara Gradiška na čelu s načelnikom Velimirom Paušićem, predstavnici grada Pakraca i ostali nazočni.

PU brodsko-posavsku predstavljao je načelnik PGP Stara Gradiška i dopredsjednik UHBDRP BPŽ Miroslav Matić u pratnji člana Izvršnog odbora UHBDRP BPŽ Vlade Radošića.

Nakon odavanja počasti i prigodne molitve načelnik Velimir Paušić je prisutne upoznao s planovima Općine o uređenju ulaza u zatvor i mogućnostima uređenja spomen sobe.

Foto: Općina Stara Gradiška

Dan logora SG 02