in Vijesti
Kreirano: 05 Kolovoz 2022

Dan pobjede 2022 58U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, u petak 5. kolovoza 2022.g. u Slavonskom Brodu je svečano i dostojanstveno proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. obljetnica VRO "OLUJA".

Svečanost je započela u 9:00 sati polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i kratkom molitvom kod spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu.

Prije početka polaganja vijenaca pročitana su 403 imena uklesana zlatnim slovima na spomenik podignut u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje s područja bivše općine Slavonski Brod.

Nakon čitanja imena pristupilo se polaganju vijenaca u kojem je sudjelovalo izaslanstvo Brodsko-posavske županije predvođeno pročelnikom Brankom Sabom, izaslanstvo Grada Slavonskog Broda na čelu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, izaslanstvo PU brodsko-posavske kojeg su činili Ivica Kovačević, zamjenik načelnika, Mario Vujić, načelnik PP Slavonski Brod i Ivica Đaković, načelnik PGP Slavonski Brod.

Vijence su također položili mnogobrojni predstavnici stradalničkih i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te predstavnici političkih stranaka s područja Brodsko-posavske županije.

Po završetku svečanog polaganja vijenaca svi su se uputili na ŠRC "Poloj" u Dom specijalne jedinice "ŠAP", gdje je organizirano cjelodnevno druženje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, građana te mnogobrojnih gostiju. U slavljeničkom ozračju, druženje je potrajalo do kasnih večernjih sati.

O P Š I R N I J E
in Vijesti
Kreirano: 03 Kolovoz 2022

Arzano 01U Aržanu održan 26. Memorijalni malonogometni turnir "JOSIP JOVIĆ"

U organizaciji Udruge policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski uz potporu MUP RH, PU splitsko-dalmatinske i IPA RK Splitsko-dalmatinske, tijekom 30. i 31. srpnja 2022.g. u Aržanu je održan 26. Memorijalni malonogometni turnir "Josip Jović" u spomen na prvog poginulog hrvatskog policajca Josipa Jovića, pripadnika specijalne jedinice policije MUP RH, ubijenog metkom pobunjenih srbočetničkih formacija na Plitvicama 31. ožujka 1991. godine - "Krvavi Uskrs 1991.".

Prije početka natjecateljskog dijela turnira, na mjesnom groblju u Aržanu položeni su vijenci i zapaljene svijeće na grobu Josipa Jovića, kojom prigodom je Policijska klapa "Sveti Mihovil" izvela pjesmu "Kada je trebalo".

Polaganju vijenaca su uz članove obitelji Josipa Jovića nazočili mnogobrojni predstavnici lokalnih i županijskih vlasti, braniteljskih udruga, te predstavnici MUP RH, među kojima je nazočan bio i Antun Valić, načelnik PU brodsko-posavske.

Nakon polaganja vijenaca, turnir je otvorio ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade RH Tomo Medved.

Malonogometna momčad UHBDRP BPŽ je kao i svake godine do sada sudjelovala na ovom za nas vrlo značajnom turniru, no ovaj puta zbog mnogobrojnih ozljeda naših igrača, ove godine nismo ostvarili značajniji rezultat, ali smo ipak među mnogobrojnim momčadima zavrijedili nagradu za "Fair play" momčad. Uz veteransku momčad, na turniru je nastupala i seniorska momčad PU brodsko-posavske, koja je ispala u kvalifikacijskom dijelu natjecanja što ih je isključilo iz daljnjeg sudjelovanja u igračkom dijelu turnira.

Za momčad UHBDRP BPŽ pod vodstvom trenera Zdravka Kamenjaša nastupali su: Božo Peić, Božidar Teskera, Pero Petrić, Tomislav Vlainić, Tomislav Rajh, Josip Rašić, Darko Rašić, Berislav Vardić, dok su stručni stožer i logističku potporu činili: Nenad Đaković, Domagoj Matošević, Milan Kulić, Martin Živić, Josip Duspara, Željko Sekulić, Ivica Franjić i Vlatko Krznarić.

O P Š I R N I J E
in Vijesti
Kreirano: 01 Kolovoz 2022

Nakon što smo zaprimili strašnu vijest kako se zadnja dva dana u jednoj zagrebačkoj bolnici za život bori VINKO MATOŠEVIĆ, mladić životne dobi 17 godina, sin Drage Matoševićačlana naše udruge i voditelja našeg projekta Likovna kolonija hrvatskih branitelja "Boje Hrvatske nikada ne blijede", koja se trebala održati u sklopu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza 2022.g., donosim Odluku o odgodi održavanja ove planirane aktivnosti.

Odluku o novom terminu donijeti će Izvršni odbor na slijedećoj sjednici, a predložit ću da novi termin bude u sklopu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije 16. rujna 2022.g., kojeg organizira Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije.ž

U ovim teškim trenucima preostaje nam jedino moliti dragog Boga neka bude u pomoći Vinku i neka da snage njegovoj cijeloj obitelji kako bi izdržali sve ovo kroz što prolaze zadnjih dana.

Vlatko Krznarić, predsjednik UHBDRP BPŽ

Banner Boje Hrvatske2

NA VRH