fixed background image joomla

Obilježena 10. obljetnica utemeljenja RK IPA Brodsko-posavska

ipa 2017 12U subotu 08. travnja 2017. u dvorani "Matičević centra" u Slavonskom Brodu, svečano je obilježena 10. obljetnica utemeljenja Regionalnog kluba IPA Brodsko-posavska.

Uz članove Regionalnog kluba IPA Brodsko-posavska, njihove mnogobrojne domaće goste, ali i goste iz inozemstva, ovoj svečanosti je u ime Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, nazočio njen predsjednik Željko Golubičić sa suprugom Katicom.

Prigodom ove jubilarne obljetnice, predsjednik Regionalnog kluba IPA Brodsko-posavska Antun Valić, uručio je prigodne zahvalnice zaslužnim pojedincima za pomaganje u razvoju, radu, aktivnostima i djelovanju Regionalnog kluba IPA Brodsko-posavska, među kojima je nagrađen prigodnom zahvalnicom i Željko Golubičić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Opširnije...

Program provođenja preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na području Republike Hrvatske za 2017. godinu

branitelji sistematski pregledi

Ovim putem pozivamo sve hrvatske branitelje s područja Brodsko-posavske županije neka se uključe u "Program provođenja preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na području Republike Hrvatske za 2017. godinu".

Kategorije korisnika:

a) Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata bez statusa HRVI, koji je u borbenom sektoru u obrani suvereniteta sudjelovao više od 1500 dana

b) Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata bez statusa HRVI, koji je u borbenom sektoru u obrani suvereniteta sudjelovao manje od 1500 dana

c) Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata koji se nalazi u teškoj novčano-materijalnoj situaciji i/ili zdravstvenoj situaciji

Za ostvarivanje prava na besplatni sistematski pregled, potrebno je popuniti priloženi upitnik, a isti potom dostaviti u nadležnu jedinicu Ministarstva / PSP centar, prema mjestu prebivališta, najkasnije do 30. travnja 2017.

Adrese za dostavu upitnika:

SLAVONSKI BROD - Dom HVIDR-a, S. Marjanovića 2, Slavonski Brod, INFO TEL: 035/ 447-363

NOVA GRADIŠKA - Ulica Zrinskih 1, Nova Gradiška, INFO TEL: 035/ 362-154

    KLIKNI OVDJE ZA PREUZIMANJE UPITNIKA    

Opširnije...

Obilježena 25. obljetnica stradavanja pripadnika 108. brigade ZNG RH

Sava 2017Prije 25 godina, 6. travnja 1992. godine, prilikom prelaska na bojišnicu u Bosanskoj Posavini, u hladnoj rijeci Savi svoj život tragično su okončala sedmorica hrvatskih branitelja, pripadnika 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod.

U znak sjećanja na ovaj nesretni događaj, na mjestu s kojeg su poginuli branitelji krenuli na posljednji zadatak, kod "velike krivine" između Migalovaca i Zbjega, u organizaciji Udruge 108. brigade ZNG RH, 6. travnja 2017. spušten je vijenac u rijeku Savu.

Nakon spuštanja vijenca u rijeku Savu i paljenja svijeća na obali, te kratke molitve u spomen na stradale hrvatske branitelje, vijenci su položeni i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u centru Slavonskog Broda.

Na obilježavanju ove značajne obljetnice nazočili su članovi obitelji stradalih, pripadnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović bojnik Jožek Štignjedec, izaslanik Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Denis Tretinjak, izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja general Josip Zvirotić i izaslanstvo Grada Slavonskog Broda predvođeno zamjenikom gradonačelnika Hrvojem Andrićem, te predstavnici UHBDRP BPŽ Željko Golubičić, Mirko Cimbal, Antun Đurić, Ljubica Senjić i Katica Golubičić.

S ponosom se sjećamo sedmorice hrabrih hrvatskih vitezova: Anđelko Barać, Zoran Seferović, Gojko Lauc, Dražen Bukvić, Zvonimir Kvesić, Marko Jelinić i Davor Bernardić. Neka im je vječna slava i hvala!

Opširnije...

Vijećnici županijske skupštine BPŽ usvojili prijedlog - Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije - 16. rujna

croatiaDanas, 3. travnja 2017. na redovnom zasjedanju 24. sjednice Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, vijećnici su jednoglasno podržali inicijativu i prijedlog Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ da se za Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije službeno proglasi 16. rujna - u spomen na povijesni datum kada su pripadnici Zbora narodne garde i Ministarstva unutarnjih poslova RH, na taj dan 1991. oslobodili slavonskobrodsku vojarnu, a neprijateljska tzv. JNA je tim činom zauvijek nestala s ovih naših prostora.

Inicijativa za proglašenje 16. rujna - Danom hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije, pokrenuta je još prošle godine od strane Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, nakon čega je 14. veljače 2017. u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održan je radni sastanak na kojem su nazočili predstavnici svih braniteljskih udruga s područja Brodsko-posavske županije, te se na istom raspravljalo o predloženom datumu.

Zaključkom nazočnih predstavnika braniteljskih udruga, gotovo jednoglasno je usvojen prijedlog KUPIDR BPŽ-e da se za Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije proglasi 16. rujna, a isti su prijedlog vijećnici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije danas službeno potvrdili i jednoglasno usvojili.

Opširnije...