fixed background image joomla

Akcija "Manje oružja - manje tragedija"

bombeGrađani dragovoljno predaju ubojita sredstva i tako doprinose većoj sigurnosti

Građani sa područja Policijske uprave brodsko-posavske se odazivaju na česte apele i pozive u vezi dragovoljne predaje oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva. Tako su u vremenu od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. godine, dragovoljno predali 160 komada raznog vatrenog oružja (automatskog, rasprskavajućeg, dugog i kratkog oružja), od čega je najviše (135) rasprskavajućeg oružja (ručne bombe, mine i ostalo), a nešto manje (25) komada pušaka (automatske, poluautomatske, repetirajuće), pištolja i revolvera, što je za 40 komada manje u odnosu na isto vrijeme prošle godine. Nadalje, dragovoljno je predano 12182 komada streljiva za dugo (12178) i kratko oružje (4), što je manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 1941 komada, te 5,8 kilograma eksploziva, dok je prošle godine za isto razdoblje predano 37.3 kilograma eksploziva.

Dragovoljno predajući ubojita sredstva, brojni građani su otklonili eventualne opasnosti iz svoje okoline, doprinijeli većoj sigurnosti, a ujedno izbjegli moguće prekršajne ili kaznene sankcije. Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ aktualna je od 2007. godine, a omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja svih vrsta bez vremenskog ograničenja te pritom nema prekršajnih, niti kaznenih sankcija.

Važno je podsjetiti da građani ne donose sami ubojita sredstva, već pozovu policiju na broj 192.

Nakon poziva na dogovorenu lokaciju će doći stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, koji će na siguran način preuzeti ubojita sredstva te osigurati anonimnost građana. Više o akciji i dragovoljnoj predaji oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva, građani mogu saznati putem besplatne telefonske linije 08008892.

Opširnije...

Svečano obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Garešnice i Općina Berek, Hercegovac i Velika Trnovitica

Garesnica 01U subotu, 29. lipnja 2019. svečano je obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Garešnice i Općina Berek, Hercegovac i Velika Trnovitica.

Svečanost je započela polaganjem vijenaca na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima kod zgrade gradske uprave, a potom je uslijedio mimohod hrvatskih branitelja do župne crkve u kojoj je služena sveta misa. Nakon mise svi u se uputili na jezero Skresove, gdje je organizirano postrojavanje postrojbi te domjenak. 

U večernjim satima na otvorenom prostoru garešničke gradske tržnice održan je veličanstven koncert Marka Perkovića Tompsona.

Izaslanstvo Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije na ovoj svečanosti sačinjavali su: Vlatko Krznarić, Ivica Franjić, Zoran Džeba, Saša Kolar, Vlado Radošić, Zvonko Tolić, Željko Sekulić, Bernard Matošević, Boro Mišić, te Sandra i Barbara Krznarić, Gorana Radošić i Dubravka Kovačić.

Opširnije...

Vlado Radošić primio Javno priznanje Općine Staro Petrovo Selo

Vlado priznanje 1U petak, 28. lipnja 2019. obilježen je Dan općine Staro Petrovo Selo. Tim povodom u prijepodnevnim satima upriličeno je niz događanja, položeni su vijenci kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u središtu mjesta, održana pokazana vatrogasna vježba, a potom je u prostorijama Osnovne škole „Ivana Gorana Kovačića” u Starom Petrovom Selu održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća uručena su javna priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama, a među nagrađenima je i Vlado Radošić, član naše Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, kojem je uručeno Javno priznanje Općine Staro Petrovo Selo za ostvarenja u području društvenih djelatnosti za publicističku djelatnost s tematikom Domovinskog rata.

Opširnije...

Svečano obilježena 28. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG RH

108 2019 4Danas je svečano obilježena 28. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG RH, na kojoj su među mnogobrojnim predstavnicima braniteljskih i stradalničkih udruga,  te predstavnika lokalnih vlasti i političkih stranaka, nazočili i predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije.

Polaganju vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu nazočili su uz predsjednika Vlatka Krznarića, tajnik Ivica Franjić, te članovi Zoran Džeba i Marjan Jerković. Uslijedilo je potom polaganje vijenaca kod spomen obilježja Prvom hrvatskom predsjedniku i Vrhovnom zapovjedniku dr. Franji Tuđmanu u Slavonskom Brodu, nakon čega je u Podcrkavlju, mjestu osnutka brigade, služena sv. misa zaušnica za sve poginule hrvatske branitelje.

Nakon sv. mise uslijedilo je polaganje vijenaca kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Podcrkavlju, te je u mjesnom domu u Grabarju održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Podcrkavlje, koja na današnji dan ujedno obilježava kao Dan općine Podcrkavlje, u spomen na dan kada je u tom mjestu 28. lipnja 1991.g. ustrojena 108. brigada ZNG RH Slavonski Brod.

Opširnije...

28. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG RH (28.06.1991.)

108 gbrU ime svih članova Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, pripadnicima legendarne ratne 108. brigade ZNG RH Slavonski Brod čestitamo 28. obljetnicu njena osnutka!

108. brigada ZNG RH Slavonski Brod, ustrojena je 28.06.1991.g. u selu Podcrkavlje pokraj Slavonskog Broda, a sačinjavali su ju uglavnom dragovoljci s područja bivših općina Slavonski Brod, Nova Gradiška i Požega.

Većina njih su do tada činili pričuvni sastav hrvatske policije, kojem su dragovoljno pristupili još 1990.g. Temeljem zapovijedi nadređenih, preraspoređeni su upravo u 108. brigadu ZNG RH, te su na zborno mjesto toga dana došli naoružani osobnim automatskim naoružanjem, spremni braniti i ginuti za Domovinu.

Svim poginulim i umrlim hrvatskim vitezovima laka bila hrvatska gruda i počivali u miru Božjem!

Opširnije...

Izaslanstvo Udruge upalilo svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u prigodi Dana državnosti RH

Dan D 2019 3Izaslanstvo Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije, u utorak 25. lipnja 2019.g. u prigodi Dana državnosti Republike Hrvatske, upalilo je svijeće u Slavonskom Brodu kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Na ovom spomeniku su zlatnim slovima uklesana 402 imena poginula hrvatska branitelja s područja bivše općine Slavonski Brod, dok je ukupno 768 hrvatskih vitezova, naše braće i sestara s područja Brodsko-posavske županije oložilo svoje mlade živote za slobodu hrvatskog naroda️.

Svojim životima su nas zadužili da ih se prisjetimo i na današnji dan, jer bez njihove ogromne žrtve zasigurno ne bi bilo ni slobodne i samostalne Republike Hrvatske!

SRETAN NAM SVIMA DAN DRŽAVNOSTI JEDINE NAM HRVATSKE!

Opširnije...